Αναζήτηση άρθρων, δελτίων Τύπου, κλπ
Κοινωνική δράση
Νεολαία
Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες της αστυνομικής αυθαιρεσίας της 17/11/19
4
1
·
2020
25
·
11
·
2019

Για τις 11 Μαρτίου αναβλήθηκε η δίκη των 15 συλληφθέντων από την περιοχή των Εξαρχείων το βράδυ της 17ης Νοέμβρη, μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο.
Το Β΄ Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο αποφάσισε αναβολή με το σκεπτικό ότι πρέπει να παρευρίσκονται οι μάρτυρες κατηγορίας, που είναι αστυνομικοί. Σύμφωνα με πληροφορίες κανείς τους δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο.

Όλοι οι κατηγορούμενοι, νεαρής ηλικίας, αντιμετωπίζουν κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα, τις οποίες αρνούνται. Στο πλευρό τους βρέθηκαν και σήμερα συγγενείς και φίλοι τους.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα οι κατηγορούμενοι είχαν ζητήσει αναβολή και προθεσμία για να απολογηθούν και αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση των υποθέσεών τους. Στον αύλειο χώρο της Ευελπίδων αστυνομικοί είχαν επιτεθεί και είχαν χτυπήσει αναίτια τους γονείς, τα αδέλφια και τους συμφοιτητές των συλληφθέντων.

Ο φακός του Left.gr βρέθηκε στην Ευελπίδων και μίλησε με την Ειρήνη Αγαθοπούλου, βουλεύτρια Κιλκίς και πρώην πρόεδρος του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας, καθώς και με το Κυριάκο Χάλαρη, μέλος του «Ξεκινήματος»

«Την Δευτέρα 25 Νοέμβριου παραπέμπονται  σε δίκη τα θύματα του  κυβερνητικού αυταρχισμού και αυθαιρεσίας που συνελήφθησαν το βραδύ της  17ης Νοέμβριου στο όργιο  αστυνομικής βίας που ακολούθησε την πορεία του Πολυτεχνείου στην περιοχή των Εξαρχείων.

Δεκάδες νέοι άνθρωποι στην πλειοψηφία τους περαστικοί δέχτηκαν αναίτια επίθεση από τα ΜΑΤ. Η Ομάδα Νομικής Βοήθειας κατήγγειλε  βασανισμούς, την  απαγόρευση επικοινωνίας των συλληφθέντων με δικηγόρο, την επιλεκτική σωματική έρευνα με εκγύμνωση  των γυναικών, τις παράνομες φωτογραφίσεις και το προαποφασισμένο κατηγορητήριο.

Κάτοικοι των Εξαρχείων καταγγέλλουν την συμπεριφορά των ΜΑΤ που λειτουργούν ως στρατός κατοχής στην περιοχή με εισβολή σε  καφενεία και πολυκατοικίες, με άγριο βασανισμό συλληφθέντων, με σεξιστική παρενόχληση περαστικών  γυναικών. Στεκόμαστε αποφασιστικά  απέναντι στα επικίνδυνα για την δημοκρατία σχέδια της κυβέρνησης και του κ. Χρυσοχοιδη.  Η πολιτική της κυβέρνησης στοχεύει στην περιστολή των δικαιωμάτων των  πολιτών και μας αφορά όλους. Ένα μεγάλο ενωτικό κίνημα μπορεί να μπει εμπόδιο στα κυβερνητικά σχέδια.

Μια πρώτη απάντηση θα πρέπει να δοθεί την Δευτέρα 25/11, 9.00 το πρωί με την μαζική μας παρουσία στα Δικαστήρια της Ευελπίδων όπου δικάζονται οι συλληφθέντες.

Είμαστε βέβαιοι ότι οι  φοιτητικοί σύλλογοι, τα συνδικάτα, οι συλλογικοτητες υπεράσπισης δικαιωμάτων, τα κόμματα και οι οργανώσεις της αριστεράς, οι δημοκράτες  πολίτες με την παρουσία τους θα στείλουν το μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψουν την μετατροπή της χώρας μας σε ζώνη μηδενικών δικαιωμάτων».

Πηγή: left.gr