Αναζήτηση άρθρων, δελτίων Τύπου, κλπ
Γραφείο Τύπου
Δελτία Τύπου
Ανακοίνωση για το κλείσιμο του καταστήματος της EUROBANK στο Πολύκαστρο Κιλκίς
20
1
·
2020
17
·
1
·
2020

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει δώσει σήμα αυθαιρεσίας στις μεγάλες επιχειρήσεις όσον αφορά την αγορά εργασίας, δημιουργεί ένα αντιαναπτυξιακό περιβάλλον με την διεύρυνση των εισοδηματικών ανισοτήτων και υπονομεύει έτσι την αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

Και ενώ ακόμα δεν έχει προλάβει να στεγνώσει το μελάνι από την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα εργασιακά δικαιώματα πληροφορούμαστε από τον τοπικό τύπο για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Eurobank στο Πολύκαστρο.

Χωρίς να λαμβάνουν υπ’ όψιν τους τον κοινωνικό τους ρόλο σε ακριτικές περιοχές όπως είναι το Πολύκαστρο του Κιλκίς, η αναίτια αυτή πράξη αφήνει ολόκληρο τον Δήμο Παιονίας χωρίς υποκατάστημα της τράπεζας, αναγκάζοντας ουσιαστικά τον κόσμο σε μεγάλες μετακινήσεις ακόμα και για τις πιο απλές τραπεζικές υπηρεσίες. Όμως, το σημαντικότερο είναι ότι αυτή η τακτική δημιουργεί πλεονάζον ανθρώπινο δυναμικό και με τον νέο «αντιαναπτυξιακό» νόμο της ΝΔ, τους δίνει την δυνατότητα  τροποποίησης των κλαδικών τους συμβάσεων και κατ’ επέκταση την απόλυση τους.

Κάθε μέρα οι πράξεις της κυβέρνησης είναι μια ομολογία αποτυχίας σε όλα τα επίπεδα. Η ομολογία πολλές φορές μπορεί να αργήσει έξι μήνες ή να μην έρθει καθόλου. Ενδεικτικά περιμένουμε την ομολογία αποτυχίας για το ρεκόρ 18ετίας στις απολύσεις τον Οκτώβριο με απώλεια 126.000 θέσεων εργασίας, τον χειρότερο Δεκέμβριο από το 2013 με απώλεια 3.700 θέσεων εργασίας, τη μείωση το 2019 των νέων θέσεων εργασίας κατά 13.500 σε σχέση με το 2018, αλλά και την αύξηση της μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης.

Στεκόμαστε δίπλα στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες του ΟΤΕ, της Τράπεζας Πειραιώς, της Τράπεζας Eurobank και όλων εκείνων που βιώνουν καθημερινά τις αντεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης της ΝΔ, με πράξεις, εντός και εκτός Κοινοβουλίου για να τους ανατρέψουμε τα σχέδια.