Αναζήτηση άρθρων, δελτίων Τύπου, κλπ
Ελληνικό Κοινοβούλιο
Κοινοβουλευτικός Έλεγχος
Απάντηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε ερώτηση με θέμα τα έργα αγροτικών υποδομών για την ΠΕ Κιλκίς
25
5
·
2021
25
·
5
·
2021

«Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι» ήταν εν ολίγοις η απάντηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην ερώτηση που κατέθεσε η βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Κιλκίς, Ειρήνη Αγαθοπούλου, σχετικά με την πρόοδο και το χρονοδιάγραμμα των έργων αγροτικών υποδομών στου δήμους Κιλκίς και Παιονίας.

Στην απάντηση του Υπουργείου τονίζεται ότι στο «..υπό διαμόρφωση Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης Αγροπεριβαλλοντικών Υποδομών (ΕΣΑΑΥ) διερευνάται η ωριμότητα των αναφερόμενων στην ανωτέρω ερώτηση μελετών, ώστε να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες ωρίμανσής τους.» Επίσης, το Υπουργείο ξεκαθαρίζει ότι ούτε μελέτες υπάρχουν για τα έργα, ούτε οι αποφάσεις για την υλοποίηση των συγκεκριμένων έργων έχουν ληφθεί.

Τα παραπάνω, καταδεικνύουν τον εμπαιγμό του τότε Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σκρέκα και της κυβέρνησης της ΝΔ στους πολίτες του Κιλκίς και της Παιονίας και τη καλλιέργεια προσδοκιών στους επαγγελματίες του πρωτογενή τομέα χωρίς να υπάρχει η παραμικρή ένδειξη για την υλοποίηση όλων όσων τους υποσχέθηκε κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στο Κιλκίς.  

Ενώ έχει ανοίξει η συζήτηση για την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης και τα έργα υποδομών για την πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη θα είναι στο επίκεντρο, με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ, το Κιλκίς ετοιμάζεται να κατέβει από το τρένο της ανάπτυξης πριν καν ξεκινήσει.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης μπορείτε να το δείτε εδώ

Το πλήρες κείμενο της απάντησης του Υπουργείου μπορείτε να το δείτε εδώ