Αναζήτηση άρθρων, δελτίων Τύπου, κλπ
Κοινωνική δράση
Κομματική δραστηριότητα
«Δεσμευόμαστε για ένα κοινωνικά δίκαιο και βιώσιμο δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα στην υπηρεσία του πολίτη»
23
2
·
2022
17
·
2
·
2022

Το τοπικό υποκατάστημα του ΕΦΚΑ στο Κιλκίς επισκέφθηκε η βουλεύτρια Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, εκφράζοντας τη συμπαράσταση της στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων ενάντια στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη-Μητσοτάκη για την κοινωνική ασφάλιση.

«Ο υποτιθέμενος εκσυγχρονισμός του ΕΦΚΑ στην ουσία είναι η διάλυση του φορέα, η λεηλάτηση της δημόσιας περιουσίας και η απαξίωση των εργαζομένων του» δήλωσε η βουλεύτρια Κιλκίς, τονίζοντας επίσης ότι είναι το τρίτο νομοσχέδιο του κ. Χατζηδάκη κατά του κόσμου της εργασίας, καθώς έρχεται σε συνέχεια του αντεργατικού νομοσχεδίου και της ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης. Σχολίασε επίσης σκωπτικά την μεθοδολογία του κ. Χατζηδάκη με την πρόσληψη ιδιωτών golden boys με παχυλούς μισθούς αντί να κινηθεί στην κατεύθυνση της ενίσχυσης των δημοσίων δομών στην υγεία και στην κοινωνική ασφάλιση με μόνιμο προσωπικό.

Τέλος, έκανε γνωστές στους εργαζόμενους τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι στην επόμενη περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ θα καταργηθούν όλοι οι αντικοινωνικοί –αντιασφαλιστικοί νόμοι της κυβέρνησης της ΝΔ και θα εφαρμοστεί ένα κοινωνικά δίκαιο και βιώσιμο δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα στην υπηρεσία του πολίτη.