Αναζήτηση άρθρων, δελτίων Τύπου, κλπ
Γραφείο Τύπου
Δελτία Τύπου
Δήλωση Ε. Αγαθοπούλου για την δίκη των δολοφόνων της Ε. Τοπαλούδη
15
5
·
2020
14
·
5
·
2020

Εχθές, η εισαγγελέας στη δίκη της Ελένης Τοπαλούδη ήταν συγκλονιστική. Αν η δίκη της Χρυσής Αυγής, που ξεκίνησε το 2015 και οδεύει προς το τέλος της ύστερα από αναβολές, κάθε είδους  κωλύματα και  χρονοτριβές, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα πολιτικά γεγονότα των τελευταίων χρόνων μαζί με τις συγκλονιστικές αγορεύσεις των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής, η χθεσινή αγόρευση της  εισαγγελέα  Αριστοτελείας Δόγκα  στην υπόθεση δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη εξίσου θα μείνει στην ιστορία, ως υποδειγματική, συνταρακτική, φεμινιστική, μα πάνω από όλα και κυρίως γι’ αυτό,  ανθρώπινη. «Ο εισαγγελέας δεν έχει μόνο τα χαρτιά μπροστά του ή μόνο τη διαδικασία, οφείλει να ακούει και να καταλαβαίνει τι ακριβώς γίνεται. Εφεξής θα είναι δική μου και για όλη τη ζωή», δηλώσατε και σας συγχαίρουμε για την απαράμιλλη προσπάθειά σας για την επικράτηση του Δικαίου και της αλήθειας, όσο κι αν οι κατηγορούμενοι προσπάθησαν να σπιλώσουν και να δολοφονήσουν την Ελένη για μια ακόμη φορά κατά το σύνηθες σεξιστικό παραλήρημα: η γυναίκα προκαλεί, τα θέλει, συνειδητά επιλέγει το βιασμό της…

Αποδώσατε με την αγόρευσή σας, στο πρόσωπο της νεκρής Ελένης, δικαιοσύνη, αποδώσατε την τιμή και τον σεβασμό, όλων εκείνων των γυναικών που δολοφονήθηκαν από συζύγους, πατέρες, συντρόφους και που δυστυχώς πολλοί συνάδελφοί σας δεν έπραξαν.

Δηλώσατε επίσης «εφεξής εγώ και η Ελένη θα είμαστε μαζί, σας δίνω το λόγο μου». Και εμείς σας δίνουμε τον δικό μας λόγο κ. Δόγκα ότι εφεξής είμαστε μαζί σας, είμαστε και ήμασταν με τις Ελένες όλου του κόσμου υπερασπιζόμενες μια κοινωνία  ενάντια στην έμφυλη βία, ενάντια στην πατριαρχία, μια κοινωνία δικαιότερη, ανθρωπινότερη ίση για όλους/ες, όλα..

Σας ευχαριστούμε που πράξατε αυτό που όλοι/ες οι εκπρόσωποι της Δικαιοσύνης θα έπρεπε να πράττουν, την απονομή της Δικαιοσύνης, την αναζήτηση της αλήθειας «κι ας χαθεί ο κόσμος όλος».