Αναζήτηση άρθρων, δελτίων Τύπου, κλπ
Γραφείο Τύπου
Δελτία Τύπου
Δήλωση για την κατάργηση της συνταγογράφησης στους ανασφάλιστους
9
12
·
2021
8
·
12
·
2021

“Σήμερα η Κυβέρνηση έρχεται να καταργήσει την ισότιμη και καθολική υγειονομική κάλυψη.”

Την ώρα που η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Υγείας για VIP κλίνες ΜΕΘ για συγκεκριμένους και εκλεκτούς, μια μερίδα συμπολιτών μας μένει χωρίς φαρμακευτική περίθαλψη, καθώς σε πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση του, το Υπουργείο Υγείας καταργεί τη συνταγογράφηση από ιδιώτες γιατρούς για τους ανασφάλιστους πολίτες. Έτσι η κυβέρνηση της ΝΔ βάζει άλλο ένα λιθαράκι στους διαχωρισμούς που τελευταία συνεχώς επιδίδεται.

Εν μέσω πανδημίας και υγειονομικής κρίσης, η οποία έχει εντείνει παγκοσμίως τις κοινωνικές και υγειονομικές ανισότητες, η κυβέρνηση επιλέγει να βάλει επιπλέον εμπόδια στην πρόσβαση των ασθενέστερων στις υπηρεσίες υγείας και να δημιουργήσει πολίτες δύο ταχυτήτων. Ταυτόχρονα  επιλέγει να κατευθύνει μεγάλο όγκο περιστατικών προς το ΕΣΥ τη στιγμή που αυτό βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης.

Σε σημερινή του επιστολή και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος επισημαίνει την αντίρρηση του προς τη συγκεκριμένη ρύθμιση και προς οποιαδήποτε ενέργεια περιορίζει την πρόσβαση ανασφάλιστων πολιτών στη φαρμακευτική τους περίθαλψη.

Αυτή η φαινομενικά άκαιρη και αντιλαϊκή ενέργεια της κυβέρνησης της ΝΔ έρχεται να καταργήσει μια κομβική μεταρρύθμιση της περιόδου διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και της πρόσβασης όλων ανεξαιρέτως στην υγειονομική και φαρμακευτική περίθαλψη. Σήμερα η Κυβέρνηση έρχεται να καταργήσει την ισότιμη και καθολική υγειονομική κάλυψη αλλά και να υποχωρήσει στις απαιτήσεις  της φαρμακοβιομηχανίας για περιστολή της φαρμακευτικής δαπάνης και μείωση των επιστροφών (clawback).

Η μείωση του προϋπολογισμού του 2022 για την Υγεία εν μέσω πανδημίας, η κρίση ακρίβειας και πληθωρισμού που βιώνουν οι πολίτες σε συνδυασμό με τον περιορισμό της πρόσβασης των ανασφάλιστων στην φαρμακευτική περίθαλψη αποτελεί ένα μείγμα ιδεοληψίας, παντελούς έλλειψης ενσυναίσθησης και άρνησης της πραγματικότητας από την Κυβέρνηση.