Αναζήτηση άρθρων, δελτίων Τύπου, κλπ
Γραφείο Τύπου
Δελτία Τύπου
Δήλωση με αφορμή τις εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη για τον επανασχεδιασμό του χάρτη της Υγείας
4
6
·
2021
4
·
6
·
2021

«Χρειαζόμαστε μεζούρες και χάρτες για να δούμε αν ο κ. Μητσοτάκης σκοπεύει να κλείσει δομές υγείας στο Κιλκίς;»

Μετά τα υποκριτικά χειροκροτήματα στους υγειονομικούς, μετά την άρνηση για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας με μόνιμο προσωπικό, μετά την ανυπαρξία σχεδιασμού και την πλήρη αποτυχία στην διαχείριση της πανδημίας, ο κ. Μητσοτάκης, σε πρόσφατη ομιλία του στο συνέδριο «Το Σύστημα Υγείας στην COVID-19 και στη μετά-COVID-19 εποχή» δεν παρέλειψε να επιτεθεί στα δημόσια νοσοκομεία. Στα νοσοκομεία που σήκωσαν στις πλάτες τους εδώ και ενάμιση χρόνο την αντιμετώπιση της πανδημίας. Απαξίωσε πλήρως τα νοσοκομεία της περιφέρειας, όπως αυτά του νομού μας, καθώς χωρίς κανένα ίχνος αυτοκριτικής για τις πολιτικές της ΝΔ κατά τις προηγούμενες δεκαετίες, αλλά και κατά την διάρκεια της πανδημίας, ανέφερε γενικόλογα ότι "η πανδημία ξεπέρασε τις δυνατότητες των περιφερειακών νοσοκομείων".

Βέβαια, στην ομιλία του δεν υπήρχαν ειδήσεις, καθώς έγινε απλή αναπαραγωγή των γνωστών ιδεοληψιών της ΝΔ, όπως η ιδιωτικοποίηση κρίσιμων λειτουργιών του ΕΣΥ μέσω των συμπράξεων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα αλλά και την συνολική συρρίκνωση των δημοσίων δομών της χώρας.

Όσον αφορά τον Ν. Κιλκίς, οι προθέσεις της Κυβέρνησης της ΝΔ είναι δεδομένες. Ας μας απαντήσει λοιπόν: Με την δήλωση του ότι "...είναι αδιανόητο σήμερα να έχουμε δύο νοσοκομεία σε απόσταση 20, 30 χιλιομέτρων και τα δύο νοσοκομεία να αποδεικνύεται τελικά ότι είναι προβληματικά. Κάποια στιγμή θα πρέπει να ξεπεράσουμε αυτούς τους τοπικισμούς και αυτές τις αναχρονιστικές αντιλήψεις..." ο κ. Μητσοτάκης φωτογραφίζει και περιγράφει το κλείσιμο του νοσοκομείου της Γουμένισσας, ναι ή όχι;

Να ενημερώσουμε τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Υγείας ότι υγειονομική πολιτική δεν γίνεται με μεζούρες και χάρτες. Οι πολίτες της Παιονίας, αλλά και όλου του νομού Κιλκίς, περιμένουν την αναβάθμιση του νοσοκομείου της Γουμένισσας, την ενίσχυση όλων των δημόσιων μονάδων υγείας με προσωπικό και επίσης περιμένουν να σταματήσει επιτέλους ο εμπαιγμός τους, σαν να είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Ελπίζουμε η αφωνία όλων των τοπικών φορέων και παραγόντων να είναι παροδική και να πάρουν θέση για ένα τόσο σημαντικό θέμα πριν να είναι αργά για δάκρυα.