Αναζήτηση άρθρων, δελτίων Τύπου, κλπ
Γραφείο Τύπου
Δελτία Τύπου
Δήλωση της Ε. Αγαθοπούλου για τα σχολικά γεύματα
31
8
·
2020
31
·
8
·
2020

ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ

Στις 29 Αυγούστου εκδόθηκε το ΦΕΚ για τη φετινή υλοποίηση του προγράμματος "Σχολικά Γεύματα στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας", με τη λίστα των σχολείων που εντάσσονται. Για άλλη μια χρονιά, τα σχολεία του Κιλκίς απουσιάζουν, παρά τις περσινές μας προσπάθειες.

Πέρυσι, στο ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς (14/10/19), καταθέσαμε ερώτηση στη Βουλή για να λάβουν και τα σχολεία του Νομού Κιλκίς σχολικά γεύματα. Στην προσπάθειά μας αυτή κινητοποιήσαμε και τους Δήμους Κιλκίς και Παιονίας, να αναλάβουν πρωτοβουλίες, αλλά και την Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Κιλκίς. Η Πρωτοβάθμια Διεύθυνση απέστειλε αίτημα ένταξης των σχολείων του Κιλκίς στο πρόγραμμα (4/11/19) και μάλιστα στις απαντήσεις στην ερώτησή μας (6/12/19) υπήρχε η διαβεβαίωση τόσο από το Υπ. Παιδείας όσο και από το Υπ. Εργασίας (κ. Ζαχαράκη & κ. Μιχαηλίδου αντίστοιχα), ότι το αίτημα της Πρωτοβάθμιας θα το λάμβαναν υπόψη για το σχ. έτος 2020-2021. Αντίθετα, οι κινήσεις των δύο Δήμων, Κιλκίς και Παιονίας, ακόμη αγνοούνται... (Δείτε συνημμένα)

Από ό,τι φαίνεται όμως το αίτημα είτε δεν ελήφθη υπόψη είτε δεν έγινε δεκτό από τα αρμόδια Υπουργεία, τα οποία οφείλουν να εξηγήσουν στους πολίτες του Κιλκίς τους λόγους.

Σέρρες, Δράμα, Βέροια, Κατερίνη, Πέλλα, κλπ, για άλλη μια χρονιά θα παίρνουν σχολικά γεύματα, ενώ το Κιλκίς και η Παιονία για άλλη μια χρονιά εκτός. Και οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμα.

Ερώτηση με θέμα "Διεύρυνση του προγράμματος σχολικών γευμάτων στις σχολικές μονάδες του Νομού Κιλκίς"