Αναζήτηση άρθρων, δελτίων Τύπου, κλπ
Ελληνικό Κοινοβούλιο
Κοινοβουλευτικός Έλεγχος
Ε. Αγαθοπούλου: Άμεση χρηματοδότηση του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς για την δημιουργία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας
15
4
·
2020
10
·
4
·
2020

Η Ειρήνη Αγαθοπούλου με ερώτηση της προς τον Υπουργό Υγείας επαναφέρει στο προσκήνιο την επιτακτική ανάγκη να χρηματοδοτηθεί το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, μέσω του ΠΔΕ,  για την δημιουργία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), καθώς και να προκηρυχθούν άμεσα θέσεις γιατρών και νοσηλευτών οι οποίοι θα στελεχώσουν μελλοντικά την ΜΕΘ και το δυναμικό του νοσοκομείου θωρακίζοντάς το απέναντι σε κάθε κρίση, υγειονομική ή μη.  

Η Βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει στην ερώτηση της ότι μέσα σε λίγα χρόνια το νοσοκομείο του Κιλκίς έχει κληθεί να αντιμετωπίσει δύο πολύ μεγάλες κρίσεις, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη  για την υλοποίηση της απόφασης του 2017, της προηγούμενης Διοίκησης, για την αναμόρφωση του οργανισμού και την δημιουργία τμήματος ΜΕΘ. Οι πολίτες του Νομού Κιλκίς δικαιούνται να αισθάνονται την ασφάλεια που θα τους παρέχει αυτή η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Πλέον έχει πειστεί και ο πιο δύσπιστος για την σημασία του Εθνικού Συστήματος Υγείας και τον ρόλο του στην κοινωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την περίοδο της διακυβέρνησης του, και παρά την δημοσιονομική στενότητα, κατάφερε να αυξήσει το προσωπικό στον τομέα της Υγείας κατά 19.500 άτομα, εκ των οποίων 8.500 αφορούσαν μόνιμο προσωπικό. Η καθαρή εισροή στο σύστημα την περίοδο 2015-2019, αν συμπεριλάβουμε και τις συνταξιοδοτήσεις, ήταν πάνω από 11.000 άτομα (ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό). Προς την κατεύθυνση ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας περιμένουμε να κινηθεί το Υπουργείο και σήμερα και φυσικά να μην μείνει το Γενικό Νοσοκομείο του Κιλκίς έξω από αυτόν τον σχεδιασμό.

Δείτε το πλήρες κείμενο της ερώτησης εδώ