Αναζήτηση άρθρων, δελτίων Τύπου, κλπ
Γραφείο Τύπου
Δελτία Τύπου
Ε. Αγαθοπούλου: Στηρίξτε το «Βοήθεια στο Σπίτι»
9
4
·
2020
9
·
4
·
2020

Τηλεφωνική επικοινωνία με τις εργαζόμενες του Βοήθεια στο Σπίτι του Δήμου Κιλκίς είχε αυτές τις ημέρες η Βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Αγαθοπούλου. Σκοπός της επικοινωνίας ήταν να ενημερωθεί για τις συνθήκες εργασίας εν μέσω πανδημίας, καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Είναι γνωστό, ότι οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι του Βοήθεια στο Σπίτι βρίσκονται αυτή τη στιγμή με όλες τους τις δυνάμεις στη διάθεση των πολιτών και ιδιαίτερα των πιο ευπαθών ομάδων. Εκτός από τη συνήθη εργασία τους, αυτό το διάστημα έχουν αναλάβει επιπλέον φόρτο εργασίας και επιπλέον καθήκοντα, αφού τους ανατέθηκε και η αρμοδιότητα διανομής τροφίμων του ΤΕΒΑ. Μαζί με τους γιατρούς, τους αστυνομικούς, τους φαρμακοποιούς και τους εργαζόμενους σε σούπερ μάρκετ, είναι στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας.

Παρ’ όλα αυτά, η κυβέρνηση δεν φαίνεται να εκτιμά τον ρόλο τους. Ίσως επειδή είναι λίγοι σε αριθμό και δεν κάνουν πολλή «φασαρία», ίσως επειδή δεν φορούν άσπρες μπλούζες. Η πλειοψηφία τους παραμένουν απλήρωτοι για τουλάχιστον 3 μήνες και εξαιρούνται της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης που θα λάβουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, στον ΕΟΔΥ και στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας. Επιπλέον, η κυβέρνηση αρνήθηκε να κάνει δεκτή τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ της 26ης Μαρτίου, με την οποία ζητούνταν η ένταξή τους, μαζί με το προσωπικό των νοσοκομείων του ΕΣΥ, το Προσωπικό του ΕΚΑΒ στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Και φυσικά καθυστερεί αναιτιολόγητα την προκήρυξη για τη μονιμοποίησή τους, η οποία έχει ψηφιστεί από τον Δεκέμβρη του 2018, μετατρέποντας το Πρόγραμμα σε μόνιμο θεσμό του κράτους, επιρρίπτοντας η μεν τοπική αυτοδιοίκηση την ευθύνη στην κυβέρνηση και τούμπαλιν.

Ζητάμε τόσο από τον Δήμο Κιλκίς όσο και από την Κυβέρνηση

- να εξασφαλίσουν μέσα ατομικής προστασίας για όλες και όλους τους εργαζόμενους του Προγράμματος άμεσα

- να τους καταβληθούν οι οφειλόμενοι μισθοί το συντομότερο

- να επιταχύνουν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την έκδοση της προκήρυξης μονιμοποίησής τους

- να τους καταβληθεί το «δώρο Πάσχα» όπως σε όλους τους εργαζόμενους στην Υγεία, την ΠΦΥ και την Πρόνοια

Οι εργαζόμενοι/ες στο Βοήθεια στο Σπίτι  δεν είναι εργαζόμενοι/ες δεύτερης κατηγορίας! Οφείλει η Κυβέρνηση και ο Δήμος του Κιλκίς να το αποδείξει άμεσα και έμπρακτα!