Αναζήτηση άρθρων, δελτίων Τύπου, κλπ
Γραφείο Τύπου
Συνεντεύξεις
Ειρ. Αγαθοπούλου: Η κυβέρνηση κωλυσιεργεί στην αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας
23
6
·
2020
22
·
6
·
2020

«Επιβεβαιωμένα στοιχεία δείχνουν ότι σε καταστάσεις όπως η καραντίνα τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας αυξάνονται και σε ποιότητα αλλά και σε αριθμό», ανέφερε μεταξύ άλλων η βουλεύτρια Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Κάτι παίζει στο Κόκκινο.

Σημείωσε μάλιστα ότι «αυτό δε σημαίνει ότι ένας άνθρωπος που δεν είναι βίαιος σε άλλες συνθήκες θα γίνει βίαιος λόγω του εγκλεισμού, αλλά αυτές οι τάσεις βίας που μπορεί κάποιος να έχει εκδηλώνονται σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό όταν είναι σε διαρκή επαφή και στο ίδιο μέρος είτε με την σύντροφο του, είτε και με τα παιδιά του».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Ισότητας για την περίοδο της πανδημίας, τα περιστατικά αυξήθηκαν πολύ και στην Ελλάδα

«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να βοηθηθούν οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Η ανησυχία μας είναι μεγάλη γιατί ερχόμαστε σε επαφή με διάφορες περιοχές αντιλαμβανόμαστε ότι τα κατά τόπους γραφεία ενδοοικογενειακής βίας της Ελληνικής Αστυνομίας δεν λειτουργούν όπως θα έπρεπε ακόμη. Οι καταγγελίες που βγαίνουν στη δημοσιότητα για αστυνομικούς που τελικά προστάτευσαν τον δράση, αντί να λάβουν μέτρα για την απομάκρυνση ή προστασία του θύματος, συνεχίζονται» δήλωσε η κ. Αγαθοπούλου.

Εκτίμησε δε ότι υπάρχει κωλυσιεργία από την κυβέρνηση, καθώς «είναι εμφανές το γεγονός ότι όλοι οι αστυνομικοί που υπηρετούν σε τμήματα οφείλουν να εκπαιδευτούν και να ενημερωθούν κατάλληλα, γιατί δεν ξέρουμε σε ποια βάρδια θα τύχει και πότε, θα πρέπει ο καθένας από αυτούς να αντιμετωπίζει το περιστατικό με την ανάλογη υπευθυνότητα».

«Οφείλουμε με ότι μέσα έχουμε να αναδεικνύουμε τις δομές μας και να ενημερώνουμε τον κόσμο. Έγιναν προσπάθειες να βρούμε ομιλήτρια/η εργαζόμενο στα συμβουλευτικά κέντρα, για να μπορεί κάποιος από μέσα να ενημερώσει. Το ΚΕΘΙ πλέον απαγορεύει στους συμβούλους να συμμετέχουν σε κομματικές εκδηλώσεις. Μας βρίσκει κάθετα αντίθετους γιατί δεν συνάδει με την λογική της ενημέρωσης του κόσμου» σημείωσε στη συνέχεια η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ.