Αναζήτηση άρθρων, δελτίων Τύπου, κλπ
Κοινωνική δράση
Κομματική δραστηριότητα
Ένα ΕΣΥ ικανό να μας στηρίζει πάντα – Μένουμε Όρθιοι στην Υγεία
23
6
·
2020
23
·
6
·
2020

Η Θεματική Επιτροπή Υγείας ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ν. Κιλκίς διοργάνωσε  τηλεδιάσκεψη με τον κ. Ξανθό Ανδρέα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργό Υγείας, την κ. Αγαθοπούλου Ειρήνη, Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κιλκίς, με εκπροσώπους εργαζομένων, εργαζόμενους των δομών Υγείας του Ν. Κιλκίς και εκπροσώπους επιστημονικών φορέων του τομέα της Υγείας. Στην τηλεδιάσκεψη με θέμα «Ένα ΕΣΥ ικανό να μας στηρίζει πάντα – Μένουμε Όρθιοι στην Υγεία» μεταξύ αυτών που πήραν τον λόγο ήταν ο κ. Αποστολίδης Θεόδωρος, Επιμελητής Ά ΩΡΛ και Πρόεδρος της ΕΝΙΚ, η κ. Δώμου Παναγιώτα, Συντ. Διευθύντρια του Αναισθησιολογικού Τμήματος και της Μονάδας Αντιμετώπισης Πόνου, ο κ. Καλεμκερίδης Αχιλλέας, Νοσηλευτής, Γενικός Γραμματέας του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κιλκίς και Γενικός Γραμματέας του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, ο κ. Κατσιάνος Κώστας, Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς, η κ. Κωφίδου Διαμαντούλα, Διευθύντρια του Αναισθησιολογικού Τμήματος, ο κ. Μασούρας Πασχάλης, Νοσηλευτής, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κιλκίς και μέλος του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ, η κ. Παπαθεοδώρου Έφη, εργαζόμενη στο ΕΚΑΒ, ο κ. Παππάς Πέτρος, Διευθυντής Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και η κ. Τσιούπα Αγγελική, πρώην Διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης.

Επίσης στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, η κ. Ναβροζίδου Γενοβέφα (Έφη), Περιφερειακή Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας – Π.Ε. Κιλκίς, ο κ. Αγαθόπουλος Δημήτριος, Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ» και Δημοτικός Σύμβουλος Κιλκίς, ο κ. Κεσίδης Αναστάσιος, Συντονιστής της διευρυμένης Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχίας και μέλη της διευρυμένης Νομαρχιακής Επιτροπής.

Μέσα από μια ζωντανή και πολύ γόνιμη συζήτηση ξεκαθαρίστηκαν τα προβλήματα στις δομές Υγείας και προτεραιοποιήθηκαν οι ανάγκες για το μέλλον. Ακούστηκαν ζητήματα τα οποία έχουν γίνει «χρόνιες ασθένειες» για το νοσοκομείο όπως η ΜΕΘ, η λειτουργία του αξονικού τομογράφου, ο οργανισμός του νοσοκομείου, η δημιουργία νέας νοσηλευτικής πτέρυγας και οι ελλείψεις βασικών ιατρικών ειδικοτήτων όπως του πνευμονολόγου και του λοιμωξιολόγου αλλά και ζητήματα που προέκυψαν με την πανδημία όπως η υποτυπώδης υποδομή του ιατρείου και της κλινικής COVID-19, η έλλειψη σχεδιασμού διαχείρισης περιστατικών και προμήθειας υλικών καθώς αναφέρθηκε χαρακτηριστικά ότι «το νοσοκομείο λειτουργεί με δωρεές.»

Επίσης, με την αύξηση των διαμενόντων στην δομή φιλοξενίας Ν. Καβάλας, οι δύο παράλληλες αυτές κρίσεις, η προσφυγική και η πανδημική, καθιστούν πιο επιτακτικό από ποτέ την πρόσληψη ιατρών αποκλειστικά για τις δομές και την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας στους πρόσφυγες.

Η κ. Αγαθοπούλου και ο κ. Ξανθός κατέγραψαν όλα τα θέματα που τέθηκαν και ανέπτυξαν τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με υλικοτεχνικό εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό. Τόνισαν ότι το δημόσιο σύστημα άντεξε στην πανδημία λόγω της ενίσχυσης που δέχτηκε κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και ήταν πολιτική επιλογή τότε να ενισχυθούν οι δημόσιες δομές, αλλά η ίδια βούληση δεν υπάρχει και τώρα.