Αναζήτηση άρθρων, δελτίων Τύπου, κλπ
Κοινωνική δράση
Νεολαία
Επισκέψεις στους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
24
10
·
2022
21
·
10
·
2022

Την Τρίτη 18 και την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου με αφορμή την έναρξη της νέου σχολικού έτους, η βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ν. Κιλκίς, Αγαθοπούλου Ειρήνη, συνοδευόμενη από την Περιφερειακή Σύμβουλο Ναβροζίδου Έφη και τον συντονιστή της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Κιλκίς, Κεσίδη Τάσο, έκανε την εθιμοτυπική της επίσκεψη, στον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δρ. Σωτήρη Μαρκάδα και στην νεοφερμένη Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δρ. Λαμπρινή Φρόση.

Η κα Αγαθοπούλου καλωσόρισε τον Διευθυντή και τη Διευθύντρια στην νέα τους θητεία, τους ευχήθηκε μια πετυχημένη σχολική χρονιά και συζήτησε μαζί τους την κατάσταση της εκπαίδευσης στο νομό Κιλκίς για το έτος 2022-23.

Ενημερώθηκε για τις ελλείψεις και κενά του εκπαιδευτικού, ειδικού και βοηθητικού προσωπικού, όπως διαμορφώνονται μετά την Β΄ φάση προσλήψεων αναπληρωτών και συζήτησε για το κτιριακό πρόβλημα, τα δημοτικά σχολεία με διευρυμένο ωράριο, καθώς και για το φαινόμενο της ερήμωσης των περιφερειακών σχολείων και συγκέντρωσης των μαθητών και μαθητριών σε σχολεία των μεγαλύτερων πόλεων του νομού.

Η βουλεύτρια ζήτησε λεπτομερή ενημέρωση για το φαινόμενο συσσώρευσης μαθητών και μαθητριών στο 1ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς, όπου φέτος αριθμεί στα 431 παιδιά, σε αντιπαράθεση με το 2ο Πειραματικό Λύκειο Κιλκίς που φιλοξενεί μόλις 247.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην Ειδική Αγωγή, στη στελέχωση των σχολείων Α/θμιας και Β/βάθμιας, στην κτιριακή τους αρτιότητα και τον υλικοτεχνικό τους εξοπλισμό. Τόνισε, δε, ότι ο Δήμος Παιονίας υστερεί ολοφάνερα σε δομές Ειδικής Αγωγής, κυρίως στην Β/θμια Εκπαίδευση.

Στις συναντήσεις της η ίδια ανέφερε, χαρακτηριστικά, ότι η πολιτεία θα πρέπει να συμπαραστέκεται αμέριστα στην οποιαδήποτε προσπάθεια ενίσχυσης του εκπαιδευτικού έργου και ότι από την θέση της θα προβεί στις ανάλογες ενέργειες, ώστε να βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση.

Τόνισε, τέλος, ότι η συνεργασία ανάμεσα στους Διευθυντές Εκπαίδευσης και στην ίδια θα είναι διαρκής και αμέριστη καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.