Αναζήτηση άρθρων, δελτίων Τύπου, κλπ
Κοινωνική δράση
Νεολαία
Επίσκεψη στο Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Κιλκίς
14
10
·
2022
11
·
10
·
2022

Το πρωί της Παρασκευής 7 Οκτωβρίου 2022 η βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ν. Κιλκίς, Αγαθοπούλου Ειρήνη επισκέφθηκε το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κιλκίς.

Η κα Αγαθοπούλου, συνοδεία της περ. συμβούλου Ναβροζίδου Γενοβέφας, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Σχολείου από την Διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ κα Τεχλικίδου Ελένη και την υποδιευθύντρια κ. Ορφανίδου Κατερίνα, ενημερώθηκε για το πρόγραμμα και τις δράσεις του σχολείου, επισκέφθηκε τις αίθουσες διδασκαλίας, γνώρισε και συνομίλησε με τους/τις εκπαιδευτικούς και το υπόλοιπο προσωπικό του σχολείου.

Στην κουβέντα που ακολούθησε με όλες και όλους τους εκπαιδευτικούς και το ΕΕΠ του σχολείου συζητήθηκαν τα χρόνια προβλήματα της Ειδικής Εκπαίδευσης και δη στην Δευτεροβάθμια βαθμίδα, αλλά και τα επιτεύγματα της μονάδας σε εκπαιδευτικό και πολιτιστικό επίπεδο.

Η Βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. χαρακτηριστικά δήλωσε ότι συμμερίζεται και κατανοεί τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το σχολείο και οι εκπαιδευτικοί του κι ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να ενισχύσει το έργο του ΕΕΕΕΚ τόσο σε πολιτικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Η ακαταλληλότητα του κτιρίου, ο συνωστισμός των μαθητών και μαθητριών σε μικρές αίθουσες, οι μετακινήσεις τους από και προς όλον τον νομό, οι τοποθετήσεις του συντριπτικού αριθμού των διδασκόντων κάθε σχολικό έτος και σε καινούργια μονάδα, η περιφρούρηση του σχολείου από εξωσχολικά στοιχεία τις ώρες που αυτό δεν λειτουργεί,  είναι ζητήματα που χωράνε συντονισμένες προσπάθειες για βελτίωση και λύσεις.

Τέλος, δόθηκε η υπόσχεση ότι μια νέα συνάντηση είναι απαραίτητη για περαιτέρω συνεργασία και διακίνηση των καινοτόμων προγραμμάτων και προϊόντων που επεξεργάζεται το σχολείο, όπως υφαντά, ημερολόγια, κοκ.

Οι φωτογραφίες είναι από τη συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς στο κιόσκι του σχολείου και την προσφορά του βιβλίου-κόμικ “Το Χρυσόμαλλον Πόστ”.