Αναζήτηση άρθρων, δελτίων Τύπου, κλπ
Κοινωνική δράση
Νεολαία
Επίσκεψη στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠμεΑ) του Δήμου Κιλκίς
23
9
·
2021
22
·
9
·
2021

Η βουλεύτρια Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Ειρήνη Αγαθοπούλου, επισκέφθηκε το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠμεΑ) του Δήμου Κιλκίς, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του και συνομίλησε με την πρόεδρο της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης (ΚΔΕΚ) του Δήμου Κιλκίς, κ. Χρυσή Σοφού και τις εργαζόμενες όλων των ειδικοτήτων του ΚΔΑΠμεΑ.

Η Ειρήνη Αγαθοπούλου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ανέλυσε τις πολιτικές που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την περίοδο της διακυβέρνησής του αλλά και τον προγραμματισμό του για την διασφάλιση τόσο της λειτουργίας των δομών των ΚΔΑΠμεΑ όσο και για την εξασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, στο ίδιο πλαίσιο που εφάρμοσε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τη μονιμοποίηση των εργαζομένων του «Βοήθεια στο Σπίτι», παρότι σήμερα η μονιμοποίηση αυτή καθυστερεί αδικαιολόγητα από την Κυβέρνηση της ΝΔ. Επίσης, τονίστηκε η σημαντικότητα της διεύρυνσης του δικτύου δομών των δημοτικών ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ καθώς πολλοί δικαιούχοι vouchers δεν μπόρεσαν να επωφεληθούν των αντίστοιχων προγραμμάτων απασχόλησης. Συγκεκριμένα, για τα ΚΔΑΠμεΑ δόθηκαν 6900 vouchers ενώ το σύνολο των θέσεων στις δομές είναι 4500 και δεν έγινε καμία ενέργεια τα τελευταία δύο χρόνια για αύξηση των θέσεων με αποτέλεσμα το 1/3 των παιδιών να μείνει εκτός των δομών.

Επίσης, εξαιρετικά προβληματική είναι η τιμωρητική στάση της κυβέρνησης για τα ωφελούμενα παιδιά ΑμεΑ τα οποία δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα και τους απαγορεύεται η πρόσβαση στις δομές απασχόλησης, προκαλώντας έτσι μια άνιση εκπαιδευτική μεταχείριση σε βάρος μιας από τις πλέον ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.  

Στο τέλος της συνάντησης μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε την βουλεύτρια Κιλκίς καθώς τα παιδιά του ΚΔΑΠ της προσέφεραν χειροποίητη δημιουργία τους και ανανέωσαν το ραντεβού για νέα επίσκεψη της Ειρήνης Αγαθοπούλου.