Αναζήτηση άρθρων, δελτίων Τύπου, κλπ
Κοινωνική δράση
Προσφυγικό-Μεταναστευτικό
Περιοδεία με τον Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτη στο Κιλκίς
4
1
·
2020
10
·
12
·
2019

Στο Κιλκίς, μαζι με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Αγαθοπούλου και στελέχη από την Νομαρχιακή Επιτροπή, βρέθηκε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Πρώτος σταθμός στο πρόγραμμα του Π. Σκουρλέτη στο προσφυγικό camp Νέας Καβάλας. Εκεί συζήτησε, με τους υπεύθυνους για την κατάσταση, με την έλλειψη γιατρών να είναι ένα σημαντικό πρόβλημα. Διαρκής η προσπάθεια για το καλύτερο απο τους ανθρώπους που βρίσκονται επιτόπου.

Επόμενος σταθμός το διπλανό χωριό της Νέας Καβάλας. Στο καφενείο του χωριού με τον Πρόεδρο και κατοίκους. Αγωνία για τη μείωση των βοσκοτόπων, για την χαμηλή τιμή του βαμβακιού, για το κόστος παραγωγής.

Στη συνέχεια, στο Πολύκαστρο, σε συνάντηση με παραγωγούς αγροτικών προϊόντων, βαμβάκι, κάστανο, γάλα, σταφύλια, κρασί και άλλα. Το υψηλό κόστος παραγωγής, οι χαμηλές τιμές που δίνουν οι βιομηχανίες και οι έμποροι, οι «ελληνοποιήσεις» εισαγόμενων προϊόντων μερικά από τα διαρκή προβλήματα. Η δύναμη του αγροτικού κόσμου είναι οι συνεταιρισμοί, ιδιαίτερα στην Ελλάδα με τον μικρό κλήρο. Για να υποστηριχθεί το άνοιγμα σε αγορές, ο εκσυγχρονισμός των καλλιεργειών. Πάντα με τη στήριξη της Πολιτείας. Μεγάλη η σημασία της μείωσης του κόστους.

Η επιδότηση της ποιότητας. Η μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης. Η αξιοποίηση του θεσμικού πλαισίου για αυτοπαραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Η παρέμβαση στη διαμόρφωση της τιμής. Μια ουσιαστική συζήτηση με τους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της παραγωγής.

ΠΗΓΗ: left.gr