Αναζήτηση άρθρων, δελτίων Τύπου, κλπ
Κοινωνική δράση
Νεολαία
Επίσκεψη στο ΣΔΕ Γουμένισσας
4
12
·
2019
2
·
10
·
2019

Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019, η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κιλκίς, Ειρήνη Αγαθοπούλου,επισκέφτηκε το 2ο Δημοτικό Σχολείο της Γουμένισσας, όπου θα στεγαστεί, για πρώτη χρονιά, το μοναδικό ΣΔΕ του Νομού. Η απόφαση ίδρυσης εκδόθηκε τον προηγούμενο Μάιο, από τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου και τον αν. Υπουργό Οικονομικών, κ. Χουλιαράκη.

Η ίδρυση και λειτουργία του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, σε μια περιοχή σαν τη Γουμένισσα, είναι ύψιστης σημασίας και θα δώσει την ευκαιρία σε όσους και όσες ενδιαφέρονται να εξοπλιστούν με γνώσεις και δεξιότητες και να αποκτήσουν τίτλο σπουδών ισότιμο του Γυμνασίου.

Η βουλεύτρια συναντήθηκε με τον Διευθυντή του 2ου δημοτικού σχολείου κ.Γίγκερη Φώτη, με την Διευθύντρια του ΣΔΕ κ Μούτσου Αρτεμισία και τον Υποδιευθυντή του ΣΔΕ κ Κόκκο Νίκο και ζήτησε ενημέρωση σχετικά με τις εκκρεμότητες που υπάρχουν εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και 12 μαθητές και μαθήτριες, κάτοικοι Γουμένισσας, που έχουν ολοκληρώσει τον Α’ κύκλο στο ΣΔΕ Γιαννιτσών. Ζήτησαν από την κ.Αγαθοπούλου να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να λειτουργήσει και Β’ κύκλος στο νεοϊδρυθέν ΣΔΕ της Γουμένισσας, για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν απρόσκοπτα α μαθήματά τους.

Η βουλεύτρια κ. Ειρήνη Αγαθοπούλου δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες κοινοβουλευτικού ελέγχου και να είναι σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με τους αρμόδιους, προς την κατεύθυνση της ομαλής έναρξης και λειτουργίας των δυο κύκλων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας της Γουμένισσας.