Αναζήτηση άρθρων, δελτίων Τύπου, κλπ
Κοινωνική δράση
Προσφυγικό-Μεταναστευτικό
Επίσκεψη ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Ευρωβουλευτή Κ. Αρβανίτη, στην προσφυγική δομή των Μουριών
22
1
·
2020
28
·
12
·
2019

Τη δομή των Μουριών επισκέφτηκαν ο Κ. Αρβανίτης, η Ειρήνη Αγαθοπούλου, ο Νίκος Παρασκευόπουλος και ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, παρά την άρνηση χορήγησης αδείας και τις αποτροπές της αρμόδιας Γενικής Γραμματείας.


Η Ε. Αγαθοπούλου, δήλωσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο fb: «Χωρίς κανένα προβλήμα επισκεφθήκαμε σήμερα το κέντρο φιλοξενίας στις Μουριές Κιλκίς με τον Κώστα Αρβανίτη . Συνομιλήσαμε με τα παιδιά που μένουν εκεί, ακούσαμε τις ανησυχίες τους και περιηγηθήκαμε στη δομή» και προσθέτει: «Αυτό που ζητούν οι άνθρωποι αυτοί είναι δυνατότητα ένταξης, δουλειά, εκπαίδευση και πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Αυτά μάλλον δεν ήθελε το Υπουργείο να ακούσουμε και για αυτό ήθελε να μας απαγορεύσει την είσοδο. Διότι η σημερινή κυβέρνηση δεν ξέρει να ακούει και δεν θέλει να ακούει αυτούς που θεωρεί πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Έχει ευθύνες όμως, τις οποίες δεν μπορεί να κρύβει κάτω από το χαλί! Θα επανέλθουμε με αναλυτική πληροφόρηση για τη δομή και τις ανάγκες της»

Ο Κ. Αρβανίτης δήλωσε με τη σειρά του: "Οι εργαζόμενοι και οι φιλοξενούμενοι μας υποδέχτηκαν & μας εξήγησαν τα προβλήματα & τις ανάγκες τους ώστε να τα μεταφέρω στην ευρωομάδα του #ΣΥΡΙΖΑ και της GUE/NGL και την αρμόδια επιτροπή LIBE της οποίας είμαι μέλος.

Οι φιλοξενούμενοι φιλικοί, πράοι παρά τον πόνο τους, ήθελαν να μοιραστούν μαζί μας τα συναισθήματά τους. Οι εργαζόμενοι, άνθρωποι που πασχίζουν καθημερινά να προσφέρουν στους συνανθρώπους τους τα στοιχειώδη.

Όπως και στις περισσότερες, έτσι και στη δομή των Μουριών τα προβλήματα είναι η έλλειψη μεταφραστών & ιατροφαρμακευτικής κάλυψης. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη περιθωριοποιεί ακόμη περισσότερο ταλαιπωρημένους ανθρώπους και θέτει σε κίνδυνο τις ζωές τους.

Η έλλειψη ψυχολογικής υποστήριξης σε ανθρώπους τραυματισμένους από τον πόλεμο, την προσφυγιά και τις κακουχίες, μπορεί να οδηγήσει σε τραγωδίες.

Δεν μπορούμε να καταλάβουμε – ή, μάλλον, καταλαβαίνουμε απόλυτα – τον λόγο για τον οποίο οι αρμόδιοι δεν ήθελαν να μπούμε στη δομή των Μουριών και να μιλήσουμε με τους πρόσφυγες. Ήλπιζαν να μην ακούσουμε την κραυγή τους για τον χαμό των ανθρώπων τους".