Αναζήτηση άρθρων, δελτίων Τύπου, κλπ
Κοινωνική δράση
Κομματική δραστηριότητα
Επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές του Αγίου Πέτρου και του Πολυπέτρου
19
7
·
2022
27
·
6
·
2022

Ειρήνη Αγαθοπούλου: “Βρισκόμαστε μπροστά σε μια έκτακτη κατάσταση και ως τέτοια θα πρέπει να την αντιμετωπίσει το Υπουργείο. Χρειάζεται πολιτική βούληση.”

Επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές του Αγίου Πέτρου και του Πολυπέτρου του Δήμου Παιονίας πραγματοποίησε η βουλεύτρια Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, μαζί με  τον αρμόδιο για την αγροτική πολιτική της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κιλκίς, Νίκο Θεοδωρίδη.

Είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους αγρότες οι οποίοι είδαν να καταστρέφονται οι καλλιέργειες τους από την σφοδρή χαλαζόπτωση και τους ισχυρούς ανέμους που αναπτύχθηκαν στην περιοχή και είχαν σαν αποτέλεσμα την ολική καταστροφή της παραγωγής τους. Στην περιήγηση τους στα χωράφια διαπίστωσαν το τεράστιο μέγεθος της τραγωδίας.

Μπροστά στη θέα μια απερίγραπτης καταστροφής, η Ειρήνη Αγαθοπούλου τόνισε ότι πρέπει να ενεργήσουν άμεσα οι υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ώστε να αποζημιωθούν  οι αγρότες για το σύνολο της ζημιάς τους λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “βρισκόμαστε μπροστά σε μια έκτακτη κατάσταση και ως τέτοια θα πρέπει να την αντιμετωπίσει το Υπουργείο. Χρειάζεται πολιτική βούληση ώστε οι αγρότες της περιοχής να καταφέρουν να ξανακαλλιεργήσουν τη γη τους και να έχουν το απαραίτητο εισόδημα για τον βιοπορισμό τους”.

Η βουλεύτρια Κιλκίς δεσμεύτηκε ότι τις επόμενες ημέρες θα συγκαλέσει σύσκεψη των αρμόδιων τομεαρχών Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ώστε να γίνει μια εξειδικευμένη πρόταση έκτακτων μέτρων για την περιοχή της Παιονίας που χτυπήθηκε από την πρόσφατη κακοκαιρία. Τα μέτρα θα ανακοινωθούν στους αγρότες κατά τη διάρκεια της περιοδείας του πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρου Αραχωβίτη, την Παρασκευή 1 Ιουλίου.