Αναζήτηση άρθρων, δελτίων Τύπου, κλπ
Ελληνικό Κοινοβούλιο
Κοινοβουλευτικός Έλεγχος
Ερωτήσεις βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για την πανδημική κρίση του κορονοϊού
24
3
·
2020
24
·
3
·
2020

Η πανδημική κρίση του κορονοϊού βρήκε όλες τις ευρωπαϊκές οικονομίες απροστάτευτες, ανάμεσα τους και την ελληνική. Αναδείχθηκε με τον πιο εμφατικό τρόπο ο ρόλος των  δημοσίων δομών καθώς και η ανάγκη για παρέμβαση της πολιτείας στην οικονομία. Η προστασία αυτών που έχουν πληγεί περισσότερο αλλά και όσων βρίσκονται στα χαμηλά και μεσαία στρώματα, και θα τους επηρεάζει περισσότερο αυτή η κρίση, είναι απαραίτητη και πρέπει να είναι γενναία. Προς την κατεύθυνση αυτή κατατέθηκαν ερωτήσεις από την Κοινοβουλευτικό Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για να ληφθούν μέτρα στήριξης για τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ, για τον πρωτογενή τομέα(γεωργοί, κτηνοτρόφοι και αλιείς), για τους εργαζόμενους στον κλάδο του τουρισμού αλλά και για έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους πολίτες λόγω των έκτακτων αναγκών καθώς και για τα κρούσματα αισχροκέρδειας που παρατηρήθηκαν εν μέσω πανδημίας. Επίσης, σημαντικό είναι να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων περισσότεροι επιχειρηματίες, αυτοαπασχολούμενοι και επιστήμονες, αλλά και να παρθούν μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας. Οι ερωτήσεις που κατατέθηκαν και αφορούν την πανδημία και τις οποίες συνυπογράφει και η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς Ε. Αγαθοπούλου είναι οι παρακάτω.

Ολόκληρες τις ερωτήσεις μπορείτε να τις βρείτε στου παρακάτω συνδέσμους:

·        Λήψη μέτρων στήριξης των εργαζόμενων στα καταστήματα λιανεμπορίου τροφίμων σούπερ μάρκετ (κλικ εδώ)

·        Μέτρα στήριξης των γεωργών, κτηνοτρόφων και αλιέων λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού (κλικ εδώ)

·        Κρούσματα αισχροκέρδειας λόγω του κορονοϊού  (κλικ εδώ)

·        Χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών λόγω κορονοϊού (κλικ εδώ)

·        Αναγκαία η λήψη μέτρων στήριξης των εργαζόμενων και των επιχειρήσεων στον κλάδο του τουρισμού. (κλικ εδώ)

·       Άμεση η ανάγκη ενίσχυσης των Δομών Υγείας των νησιών για την αντιμετώπιση της πανδημίαςCovid_19. (κλικ εδώ)

·       Αύξηση φαινομένων οικογενειακής βίας ως συνέπεια της καραντίνας λόγω Covid 19. (κλικ εδώ)

·       Άδικη εξαίρεση επιχειρήσεων από μέτρα στήριξης λόγω Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας(κλικ εδώ)

·       Εξαίρεση του κλάδου των μεσιτών και άλλων αυτοαπασχολούμενων από τα αναγκαία μέτρα στήριξής του λόγω κορωνοϊού. (κλικ εδώ)

·       Ένα μήνα μετά την 1η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) για τον κορονοϊό, ποια είναι τα μέτρα στήριξης και υγειονομικής προφύλαξης ανδρών και γυναικών της Ελληνικής Αστυνομίας, ιδίως μετά και τους περιορισμούς στην κυκλοφορία; (κλικ εδώ)

·       Ανάγκη νέας ρύθμισης των οφειλών επιχειρήσεων προς Ο.Τ.Α. α’ βαθμού και προς τα νομικά τους πρόσωπα. (κλικ εδώ)

·       Αξιοποίηση φοροελαφρύνσεων και μειώσεων ασφαλιστικών εισφορών για υψηλά και πολύ υψηλά εισοδήματα και περιουσίες υπέρ της αντιμετώπισης της κρίσης του κορωνοϊού.(κλικ εδώ)

·       Προστασία κρατουμένων και μέτρα στήριξης σωφρονιστικών υπαλλήλων και υπαλλήλων εξωτερικής φρουράς εξ΄ αιτίας της εξάπλωσης της πανδημίας. (κλικ εδώ)