Αναζήτηση άρθρων, δελτίων Τύπου, κλπ
Ελληνικό Κοινοβούλιο
Κοινοβουλευτικός Έλεγχος
Ερώτηση για ενδεχόμενη προσπάθεια συγκάλυψης σεξουαλικής παρενόχλησης σε γυναίκα εκπαιδευτικό στην ΠΕ Καβάλας
19
11
·
2021
15
·
11
·
2021

«Προσπάθεια συγκάλυψης περιστατικού σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο της Εκπαίδευσης;»

Αυτό το ερώτημα θέτουν προς τους Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, 28 Βουλευτές και Βουλεύτριες της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρωτοβουλία της Βουλεύτριας Κιλκίς και αναπλ. Τομεάρχισσας Δικαιοσύνης αρμόδιας για θέματα Ισότητας των Φύλων, Ειρήνης Αγαθοπούλου και της Βουλεύτριας Καβάλας, Τάνιας Ελευθεριάδου.

Στην ερώτηση γίνεται αναφορά σε καταγγελία που εστάλη σε Βουλευτές/τριες, για την ενδεχόμενη προσπάθεια συγκάλυψης σεξουαλικής παρενόχλησης, που υπέστη γυναίκα εκπαιδευτικός από υψηλόβαθμο στέλεχος εκπαίδευσης στην περιοχή της Καβάλας. Συγκεκριμένα, ενώ κατά τον καταγγέλοντα σύζυγο της εκπαιδευτικού έχουν κατατεθεί αποδεικτικά στοιχεία για την συνεχόμενη σε έκταση και βάθος χρόνου παραβιαστική συμπεριφορά προς την εκπαιδευτικό,  η Υπουργός Παιδείας υπέγραψε απόφαση σύμφωνα  με την οποία, η υπόθεση έχει τεθεί στο αρχείο «ελλείψει στοιχείων». Όπως αναφέρεται στην ερώτηση, με βάση τις καταγγελίες, ο εγκαλούμενος Διευθυντής Εκπαίδευσης Καβάλας παραμένει στην θέση του επί σειρά ετών ισχυριζόμενος ότι δεν μπορεί κανείς να τον «κουνήσει», λόγω των στενών του σχέσεων με πολιτικά πρόσωπα.

Επειδή η προσπάθεια συγκάλυψης σεξουαλικής παρενόχλησης λειτουργεί αποτρεπτικά ως προς την δυνατότητα καταγγελιών και σε βάρος των γυναικών οι οποίες την υφίστανται, οι βουλευτές και οι βουλεύτριες, με την ερώτησή τους, θέτουν το ζήτημα της διερεύνησης σε βάθος της υπόθεσης, αν υπήρξε πράγματι προσπάθεια συγκάλυψης και γιατί η υπόθεση ετέθη στο αρχείο αν και υπήρξε  κατάθεση αποδεικτικών στοιχείων. Επίσης, ερωτώνται  οι αρμόδιοι Υπουργοί για το τι μέτρα προτίθενται να λάβουν για την αποτροπή ανάλογων περιστατικών στο μέλλον.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ερώτησης εδώ.