Αναζήτηση άρθρων, δελτίων Τύπου, κλπ
Ελληνικό Κοινοβούλιο
Κοινοβουλευτικός Έλεγχος
Ερώτηση για τα προβλήματα στην δημιουργία πρότυπων και πειραματικών σχολείων
10
5
·
2021
26
·
4
·
2021

Σε συνέχεια των συναντήσεών της με τους εκπροσώπους της ΕΛΜΕ Κιλκίς και εκπαιδευτικούς από όλα τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Κιλκίς, με ερώτησή της προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, η βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κιλκίς, Ειρήνη Αγαθοπούλου, αναδεικνύει την προχειρότητα με την οποία η Κυβέρνηση προχωρά στην ίδρυση πρότυπων και πειραματικών σχολείων ανά την Ελλάδα.

Θέτει ερωτήματα σχετικά με τα εκπαιδευτικά και επιστημονικά κριτήρια που λήφθηκαν υπόψη για την απόφαση αύξησης, αλλά και για την κατανομή των πρότυπων και πειραματικών σχολείων ανά την Ελλάδα και συγκεκριμένα για το Κιλκίς ρωτά εάν υπάρχει πρόβλεψη για την αντιμετώπιση του σχολικού κτιριακού προβλήματος, που θα δημιουργηθεί με την ίδρυση τέτοιων σχολείων, όπως προτείνει ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η Ε. Αγαθοπούλου ζητά, ακόμη, απαντήσεις για την αναστάτωση που πρόκειται να επιφέρει μια τέτοια απόφαση στη ζωή όλων των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους, που ο προγραμματισμός τους θα τιναχθεί στον αέρα με την κατάργηση των οργανικών τους θέσεων και μπαίνοντας στις λίστες των υπεράριθμων του νομού. Επιπλέον, ρωτά την Υπουργό σε πόσες και σε ποιες περιοχές της Ελλάδος, εκτός του Κιλκίς, οι Διευθυντές Εκπαίδευσης πήραν απόφαση ίδρυσης Πρότυπων ή Πειραματικών Σχολείων χωρίς να έχουν συναινετικές αποφάσεις των συλλόγων εκπαιδευτικών.

Τονίζει επίσης, ότι με τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων απαξιωμένους και ελάχιστα ενημερωμένους για το κτιριακό και χωροθετικό πρόβλημα που δημιουργείται στη φοίτηση των μαθητών και μαθητριών – αφού είναι ιδιαίτερα δύσκολο να συνεδριάσουν και να ενημερωθούν εν μέσω πανδημίας – η Υπ. Παιδείας προχωρεί σε υλοποίηση της ακραίας νεοφιλελεύθερης  πολιτικής της Κυβέρνησής της και στη δημιουργία σχολείων πολλών ταχυτήτων, με ταξικό πρόσημο, με στόχο την ενίσχυση των ήδη υπαρχόντων κοινωνικών, οικονομικών, πολιτισμικών ανισοτήτων και τον ανταγωνισμό μεταξύ των μαθητών/τριών.

Δείτε το πλήρες κείμενο της ερώτησης εδώ