Αναζήτηση άρθρων, δελτίων Τύπου, κλπ
Ελληνικό Κοινοβούλιο
Κοινοβουλευτικός Έλεγχος
Ερώτηση για τη μεγάλη συγκέντρωση μαθητών στο μοναδικό Γενικό Λύκειο του Κιλκίς
30
3
·
2022
18
·
3
·
2022

«Υπάρχει πρόβλεψη για τη δημιουργία 3ου Γενικού Λυκείου στο Κιλκίς;»

Η βουλεύτρια Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, κατέθεσε ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με την μεγάλη συγκέντρωση μαθητών στο μοναδικό Γενικό Λύκειο του Κιλκίς, μετά τον πρόσφατο χαρακτηρισμό του δεύτερου λυκείου της πόλης σε Πειραματικό Λύκειο.

Σε συνέχεια της ερώτησης που κατέθεσε την προηγούμενη σχολική χρονιά όσον αφορά τον σκοπό και την πρόθεση του Υπουργείου  για την αντιμετώπιση του σχολικού κτιριακού προβλήματος στο νομό Κιλκίς με την δημιουργία των Πειραματικών σχολείων, τονίζεται για ακόμη μια φορά το πρόβλημα που υπάρχει. Η βουλεύτρια Κιλκίς αναδεικνύει την προχειρότητα με την οποία η Κυβέρνηση τελικά προχώρησε στην ίδρυση Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων ανά την Ελλάδα, εφόσον δεν ελήφθη καμία επιπλέον ουσιαστική κτιριακή και παιδαγωγική μέριμνα.

Η  Ειρήνη Αγαθοπούλου περιγράφει το πρόβλημα της υπεραριθμίας στο 1ο ΓΕΛ, αναφέρει τις πρόχειρες και αντιπαιδαγωγικές λύσεις που πάρθηκαν και διατυπώνει με ανησυχία την αγωνία φορέων, μαθητών και γονέων, διερωτώμενη εάν υπάρχει κάποια πρόβλεψη για το ερχόμενο σχολικό έτος.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ερώτησης εδώ