Αναζήτηση άρθρων, δελτίων Τύπου, κλπ
Ελληνικό Κοινοβούλιο
Κοινοβουλευτικός Έλεγχος
Ερώτηση για ζητήματα οικογενειακού δικαίου ΛΟΑΤΚΙ ατόμων
20
2
·
2023
15
·
2
·
2023

“Η ΝΔ αδιαφορεί για τις οικογένειες με ΛΟΑΤΚΙ+ γονείς και για την ισότητα στον γάμο”

Την προκλητική αδιαφορία της κυβέρνησης για την πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που θεσπίζει την αναγνώριση όλων των οικογενειών και το δικαίωμα στην ισότητα στον γάμο, καθώς και την επιλεκτική έως και κατακερματισμένη εφαρμογή της Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+, επισημαίνουν με ερώτηση τους προς τους αρμόδιους Υπουργούς, 35 βουλευτές και βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρωτοβουλία της βουλεύτριας Κιλκίς και αν. Τομεάρχισσας Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αρμόδιας για θέματα Ισότητας, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Καταπολέμησης των Διακρίσεων, Ειρήνης Αγαθοπούλου.

Οι βουλευτές και οι βουλεύτριες της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθύνονται σε όλους τους συναρμόδιους Υπουργούς με μια σειρά εύλογων ερωτημάτων γύρω από την αναμόρφωση του οικογενειακού δικαίου, ώστε να συμπεριλάβει στις διατάξεις του και τις οικογένειες των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων και την προώθηση των αναγκαίων ρυθμίσεων, ώστε τα παιδιά των ΛΟΑΤΚΙ+, σε περίπτωση απώλειας του ενός γονέα, να διατηρούν μια νομικά θεσμοθετημένη γονική σχέση με τον έτερο γονέα.

Τονίζεται, επίσης το γεγονός της άρνησης υλοποίησης του μεγαλύτερου μέρους των προτάσεων της Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+, που συντάχθηκαν κατ΄ εντολή του Πρωθυπουργού και της μη προθυμίας της Κυβέρνησης να προχωρήσει στη θεσμοθέτηση του γάμου για όλα τα πρόσωπα.

Αυτή η ιδεολογική οπισθοδρόμηση έρχεται σε συνέχεια της άρνησης της Κυβέρνησης να υιοθετήσει την συμπεριληπτική πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τον Γάμο για Όλα τα Πρόσωπα, όπου ρυθμίζονται όλα τα παραπάνω ζητήματα. Ζητήματα που σε άλλες χώρες έχουν λυθεί με νόμους, είτε έχει δρομολογηθεί η λύση τους, εκτός από οπισθοδρομικές χώρες, όπως η Πολωνία και η Ουγγαρία. Η δε Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ζητήσει να αναγνωριστούν όλες οι οικογένειες, προκειμένου να υπάρξει ένα τέλος στον διαχωρισμό των γονέων (βιολογικών και μη) από τα παιδιά τους, όπως προβλέπει και με απόφασή του το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ερώτησης εδώ