Αναζήτηση άρθρων, δελτίων Τύπου, κλπ
Ελληνικό Κοινοβούλιο
Κοινοβουλευτικός Έλεγχος
Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων για το Νοσοκομείο Κιλκίς
25
2
·
2020
25
·
2
·
2020

Η Βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κιλκίς κατέθεσε αίτηση προς τον Υπουργό Υγείας και ζητά τα επίσημα έγγραφα, που τεκμηριώνουν την κατάσταση των τελευταίων ετών του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, αλλά και του ΕΚΑΒ Κιλκίς (προϋπολογισμοί τελευταίων ετών, προσλήψεις προσωπικού, κλπ). Αίτηση η οποία είχε κατατεθεί και στις 24/9/2019 και παραμένει αναπάντητη εδώ και 5 μήνες.

Σκοπός της ερώτησης είναι να δώσει το Υπουργείο επίσημα στοιχεία για την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο τα τελευταία χρόνια, ώστε να απαντηθούν κακόβουλες και στοχευμένες επιθέσεις, που έχουν παρατηρηθεί κατά καιρούς και πλήττουν την αξιοπιστία του Νοσοκομείου και του προσωπικού, που υπηρετεί εκεί.

Επίσης, η Ειρήνη Αγαθοπούλου ερωτά τον Υπουργό Υγείας σχετικά με τις ατομικές συμβάσεις εργασίας που αφορούν στη φύλαξη και οι οποίες έληξαν, καθώς και της σίτισης και της καθαριότητας, που είναι ορισμένου χρόνου και αναμένεται να λήξουν και αυτές. Η σύναψη των ατομικών συμβάσεων εργασίας ήταν πολιτική επιλογή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο την απομάκρυνση των εργολαβικών συνεργείων και την εξασφάλιση αξιοπρεπών μισθών και συνθηκών εργασίας σε όλους τους εργαζόμενους.

Τέλος, γίνεται αναφορά στον δημόσιο χαρακτήρα του νοσοκομείου ζητώντας την διασφάλιση του, όπως επίσης και την περαιτέρω αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Δείτε ολόκληρο το κείμενο της Ερώτησης και ΑΚΕ