Αναζήτηση άρθρων, δελτίων Τύπου, κλπ
Ελληνικό Κοινοβούλιο
Κοινοβουλευτικός Έλεγχος
Ερώτηση και ΑΚΕ για τις διαδικασίες επιλογής προϊσταμένων στα νοσοκομεία
22
10
·
2020
21
·
10
·
2020

Με ερώτηση τους και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον Υπουργό Υγείας, 33 βουλευτές και βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία της βουλεύτριας Ν. Κιλκίς, Ειρήνης Αγαθοπούλου και της βουλεύτριας Ν. Ημαθίας, Φρόσως Καρασαρλίδου, αναδεικνύουν τις προβληματικές διαδικασίες που ακολούθησαν οι διοικητές των νοσοκομείων όσον αφορά τις μετακινήσεις/καθαιρέσεις στις νοσηλευτικές υπηρεσίες.
Τονίζουν ότι την ώρα που οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία μάχονταν στην πρώτη γραμμή της εν εξελίξει πανδημίας, οι διοικητές λειτούργησαν με όρους μικροκομματικούς και όχι προάγοντας το δημόσιο συμφέρον.
Και επειδή τα κριτήρια που ακολουθήθηκαν από τους διοικητές είναι άγνωστα, ασαφή και καταστρατηγώντας κάθε αρχή αξιοκρατίας, ερωτάται το Υπουργείο από τους βουλευτές και τις βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αν γνωρίζει την διαδικασία που ακολούθησαν οι διοικητές και αν προτίθεται να προχωρήσει στον έλεγχο αυτών των μετακινήσεων/καθαιρέσεων. Παράλληλα ζητάνε από το Υπουργείο να καταθέσει τις εισηγήσεις από τις υπηρεσίες των νοσοκομείων που θα τεκμηριώνουν τις αποφάσεις αυτές των διοικητών.


Δείτε το πλήρες κείμενο της ερώτησης εδώ