Αναζήτηση άρθρων, δελτίων Τύπου, κλπ
Ελληνικό Κοινοβούλιο
Κοινοβουλευτικός Έλεγχος
Ερώτηση με θέμα τα έργα αγροτικών υποδομών για την ΠΕ Κιλκίς
2
4
·
2021
1
·
4
·
2021

Με ερώτησή της προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κιλκίς, Ειρήνη Αγαθοπούλου, θέτει στη Βουλή το θέμα των έργων αγροτικών υποδομών για την ΠΕ Κιλκίς, όπως της τέθηκε κατά τη διάρκεια των περιοδειών της σε Κιλκίς και Παιονία, το προηγούμενο διάστημα.
Συγκεκριμένα, τονίζονται στην ερώτησή της τα όσα είχε υποσχεθεί τον Οκτώβρη του 2020 ο τότε Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σκρέκας, κατά την διάρκεια της περιοδείας του στην ΠΕ Κιλκίς και αφορούν τα φράγματα και τα αρδευτικά δίκτυα στους δήμους Παιονίας και Κιλκίς και ειδικά για τα έργα στη λίμνη Αρτζάν – Αματόβου, στο Φράγμα Σελεμλή, στις Μουρίες και στο Μεταξοχώρι.
Επίσης, στην ίδια επίσκεψή του, όσον αφορά τον σχεδιασμό των έργων και των μελετών τους, είχε ξεκαθαρίσει ότι θα περιέχονταν στο Εθνικό Σχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το οποίο θα παρουσιαζόταν μέχρι τα τέλη του Φλεβάρη του 2021, αλλά ακόμη δεν έχει παρουσιαστεί.
Για όλα τα παραπάνω ερωτάται ο Υπουργός, καθώς η βιώσιμη αγροτική ανάπτυξη είναι ζωτικής σημασίας για την περιοχή, αλλά και η συμβολή των έργων αυτών στην βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος είναι εξίσου σημαντική.

Δείτε το πλήρες κείμενο της ερώτησης εδώ