Αναζήτηση άρθρων, δελτίων Τύπου, κλπ
Ελληνικό Κοινοβούλιο
Κοινοβουλευτικός Έλεγχος
Ερώτηση με θέμα την αποζημίωση των αγροτών του Κιλκίς
10
11
·
2021
4
·
11
·
2021

Για το θέμα των αποζημιώσεων των αγροτών της ΠΕ Κιλκίς για τις ζημιές στις καλλιέργειες τους κατά το τελευταίο έτος ερωτήθηκε ο αρμόδιος Υπουργός από τη βουλεύτρια Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Ειρήνη Αγαθοπούλου.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση γίνεται αναφορά στις ζημιές που προκλήθηκαν με τον παγετό της άνοιξης του 2021, τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες σε επίπεδα καύσωνα του καλοκαιριού και τις άκαιρες και υπερβολικές βροχοπτώσεις του φθινοπώρου.

Η Ειρήνη Αγαθοπούλου χαρακτηρίζει ως εμπαιγμό την μη καταβολή των αποζημιώσεων στους αγρότες που είδαν το προϊόν τους να καταστρέφεται, καθώς σε συνδυασμό με την οικονομική συγκυρία, την ακρίβεια και τις αυξήσεις στο κόστος παραγωγής οδηγούν τους αγρότες στα όρια της οικονομικής ασφυξίας.

Με γνώμονα τα παραπάνω ερωτάται ο Υπουργός αν προτίθεται να αποζημιώσει τους αγρότες του Κιλκίς και της Παιονίας για τις ζημιές στην παραγωγή τους, όπως συνέβη ή έχει εξαγγελθεί ότι θα συμβεί σε άλλες περιοχές της χώρας μας, καθώς είναι ξεκάθαρο ότι για το Υπουργείο και τον ΕΛΓΑ οι παραγωγοί του νομού Κιλκίς είναι «αόρατοι».

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ερώτησης εδώ.