Αναζήτηση άρθρων, δελτίων Τύπου, κλπ
Ελληνικό Κοινοβούλιο
Κοινοβουλευτικός Έλεγχος
Ερώτηση με θέμα «Το Υπ.Πο.Α. χρηματοδοτεί διαχειριστή ΑΜΚΕ, που καταγγέλλεται για κακοποιητική δράση σε βάρος γυναικών, για δράσεις ενάντια στην έμφυλη βία σε έφηβους/ες;»
24
1
·
2023
13
·
1
·
2023

Με ερώτησή τους 35 βουλευτές και βουλεύτριες της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατόπιν πρωτοβουλίας της  βουλεύτριας και αν. Τομεάρχισσας Δικαιοσύνης, αρμόδιας για  θέματα ισότητας, Ειρήνης Αγαθοπούλου, φέρνουν στη Βουλή την επιχορήγηση από το Υπουργείο Πολιτισμού για δράσεις κατά της έμφυλης βίας, ΑΜΚΕ με διαχειριστή που καταγγέλλεται για κακοποιητική δράση σε βάρος γυναικών.

Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση, η καταγγέλλουσα εκπαιδεύτρια κίνησης, χορογράφος και μέλος του Σωματείου Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού, προέβη σε μηνυτήρια αναφορά και δημόσια καταγγελία για την κατ΄ εξακολούθηση κακοποιητική  δράση του χορογράφου και υπεύθυνου της εν λόγω ΑΜΚΕ, αποστέλλοντας ανοιχτή επιστολή στις 24/10/2022, προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες και προς την Υπουργό Πολιτισμού, στην οποία εκθέτει  το χρονικό της βίας που υπέστη από τον φερόμενο δράστη.

Οι επιχορηγήσεις ατόμων και φορέων που εμπλέκονται σε περιστατικά έμφυλης βίας και κακοποίησης καθώς και η συνέχιση της χρηματοδότησής τους από το Υπουργείο, πλήττει ανεπανόρθωτα και για μια ακόμη φορά  τον θεσμικό φορέα πολιτισμού της χώρας, τονίζουν οι βουλευτές και οι βουλεύτριες, και αποτελεί συνέχεια του τρόπου που το ΥΠΠΟΑ επέλεξε να χειριστεί ανάλογες πολύκροτες υποθέσεις και στο παρελθόν, κανονικοποιώντας κατά αυτό τον τρόπο και θεσμοποιώντας την έμφυλη βία.

Την στιγμή μάλιστα που τα περιστατικά έμφυλης βίας στο χώρο του Πολιτισμού δεν έχουν τέλος, οι βουλευτές/τριες θέτουν μια σειρά ερωτημάτων προς την Υπουργό Πολιτισμού, αναφορικά με τις ενέργειες στις οποίες προέβη σχετικά με την καταγγελία.

Το πλήρες περιεχόμενο της ερώτησης μπορείτε να δείτε εδώ