Αναζήτηση άρθρων, δελτίων Τύπου, κλπ
Ελληνικό Κοινοβούλιο
Κοινοβουλευτικός Έλεγχος
Ερώτηση της Ε. Αγαθοπούλου για τον αποκλεισμό του Ν. Κιλκίς από τις πληρωμές των Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων του ΕΛΓΑ
10
9
·
2020
9
·
9
·
2020

Με ερώτηση της προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κιλκίς, Ειρήνη Αγαθοπούλου, αναδεικνύει τον αποκλεισμό των αγροτών και κτηνοτρόφων της Π.Ε. Κιλκίς από τις πληρωμές του ΕΛΓΑ για ζημιές που εντάχθηκαν στις Κρατικές Οικονομικές Ενισχύσεις. Όπως, χαρακτηριστικά τονίζεται στην ερώτηση από το σύνολο των 13.428.850,52 € πληρωμών του ΕΛΓΑ στην Π.Ε. Κιλκίς αναλογούν 0,00 € μέχρι τώρα. Στον αντίποδα, εντύπωση προκαλούν οι πληρωμές στην Π.Ε. Σερρών που φτάνουν το ποσό των 4.827.736,03 €. Δηλαδή το 36% του συνόλου πήγε σε έναν Νομό. Τυχαίο μάλλον!!!

Ερωτάται, λοιπόν, το Υπουργείο εάν τήρησε την ισοτιμία και την ισοκατανομή των ενισχύσεων σε όλους τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, με ποια κριτήρια έγιναν οι πληρωμές που σαν αποτέλεσμα είχαν τον αποκλεισμό της Π.Ε. Κιλκίς και αν επαρκούν οι πιστώσεις στον προϋπολογισμό για την πληρωμή όλων των δικαιούχων εντός του έτους.

Δείτε το πλήρες κείμενο της ερώτησης εδώ