Αναζήτηση άρθρων, δελτίων Τύπου, κλπ
Ελληνικό Κοινοβούλιο
Κοινοβουλευτικός Έλεγχος
Ερώτηση βουλευτών/ριών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: “Τι θα γίνει με τα σχολικά γεύματα;”
13
10
·
2021
11
·
10
·
2021

Με ερώτησή τους προς τους αρμόδιους Υπουργούς, 51 βουλευτές και βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, μεταξύ αυτών και η βουλεύτρια Κιλκίς, Ειρήνη Αγαθοπούλου, φέρνουν στην επικαιρότητα το θέμα της καθυστέρησης παροχής σχολικών γευμάτων στα σχολεία της επικράτειας.

Στην ερώτηση αναφέρεται πως κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε να εφαρμόζεται το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων και σε βάθος χρόνου επεκτάθηκε σε 954 Δημοτικά Σχολεία σε όλη τη χώρα και 153.000 μαθητές, ενώ το 2019 παραδόθηκε έτοιμο το πρόγραμμα στη νεοεκλεγείσα κυβέρνηση της Ν.Δ. με την εκ νέου επέκτασή του σε 1.227 σχολεία και 185.000 μαθητές.

Η ΝΔ από την πρώτη στιγμή της εφαρμογής του προγράμματος των σχολικών γευμάτων τάχθηκε απέναντι χαρακτηρίζοντας τα “συσσίτια” και καταψηφίζοντάς τα στη Βουλή. Όμως και όταν κλήθηκε ως κυβέρνηση να εφαρμόσει ένα επιτυχημένο πρόγραμμα, φάνηκε ανεπαρκής, καθώς δεν κατάφερε να επιτύχει την σχεδιασμένη καθολική τους εφαρμογή αλλά και την απρόσκοπτη παροχή τους σε όλους τους μαθητές τις δύο τελευταίες χρονιές.

Την ίδια ανικανότητα ή και αδιαφορία φαίνεται να επιδεικνύει και κατά τη φετινή σχολική χρονιά 2021-22, αφού ενώ έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός από το μήνα Ιούλιο, ακόμα δεν έχουν ελεγχθεί ο φάκελος από το Ελεγκτικό Συνέδριο και δεν έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις με τις επιχειρήσεις που μειοδότησαν και φυσικά ακόμα δεν έχει εκδοθεί η σχετική Υπουργική Απόφαση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με τα σχολεία που συμμετέχουν. Σε πρόσφατο δελτίο τύπου του Υπουργείου - και ενώ διανύουμε τον δεύτερο μήνα της σχολικής χρονιάς -  αναφέρεται απλά ότι θα υπάρχει επέκταση των σχολικών γευμάτων σε περισσότερα σχολεία από τα μέσα Οκτώβρη, χωρίς όμως περισσότερες λεπτομέρειες για τον χρόνο εφαρμογής.

Οι βουλευτές ερωτούν γιατί καθυστέρησαν φέτος τα σχολικά γεύματα, πότε πρόκειται να ξεκινήσουν και πόσα σχολεία και μαθητές θα επωφεληθούν από αυτά.

Όσον αφορά την ΠΕ Κιλκίς, η Ε. Αγαθοπούλου δήλωσε: “Μετά από αλλεπάλληλες δικές μας δημόσιες παρεμβάσεις και κοινοβουλευτικές ερωτήσεις, μόλις τον περασμένο Απρίλιο ανακοινώθηκε η συμμετοχή και σχολείων της Περιφερειακής μας Ενότητας στο πρόγραμμα “Σχολικά Γεύματα”. Το ερώτημα που προκύπτει είναι ποιά και πόσα σχολεία θα είναι αυτά, εάν το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί και στους δύο δήμους, Κιλκίς και Παιονίας και εάν θα καλύπτει την πλειοψηφία των μαθητών μας ή η ανακοίνωσή τους ήταν άλλο ένα επικοινωνιακό τέχνασμα της ΝΔ και του τοπικού βουλευτή”.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ερώτησης εδώ