Αναζήτηση άρθρων, δελτίων Τύπου, κλπ
Ελληνικό Κοινοβούλιο
Κοινοβουλευτικός Έλεγχος
Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τα προβλήματα των σχολικών καθαριστριών
9
2
·
2020
7
·
2
·
2020

Τριάντα οχτώ βουλευτές και βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση προς τους κ.κ. Υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων, σχετικά με την αδιαφορία της κυβέρνησης για τα προβλήματα των σχολικών καθαριστριών.

Στην ερώτηση τονίζεται ότι, κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις όσον αφορά την αύξηση των απολαβών τους, την ασφάλιση κατά τον ισχύοντα Κανονισμό Ασφάλισης Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, την πρόβλεψη για χορήγηση των αντίστοιχων Μέσων Ατομικής Προστασίας και την επέκταση της διάρκειας των συμβάσεων σε δύο διδακτικά έτη, αντί για ένα.

Παρά τις σημαντικές αυτές κινήσεις, οι εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολείων συνεχίζουν να υφίστανται διαρκή εργασιακή ανασφάλεια και μεγάλη καθυστέρηση στην πληρωμή των δεδουλευμένων τους.

Η Ειρήνη Αγαθοπούλου από νωρίς είχε δείξει ενδιαφέρον, ζητώντας συνάντηση με εκπροσώπους των καθαριστριών και θέτοντας το θέμα και στον δήμαρχο Κιλκίς. Δεν θέλουμε καμία και κανέναν εργαζόμενο σε καθεστώς επισφάλειας και με αβέβαιο το εργασιακό του μέλλον.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης μπορείτε να το δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/11198614.pdf