Αναζήτηση άρθρων, δελτίων Τύπου, κλπ
Ελληνικό Κοινοβούλιο
Κοινοβουλευτικός Έλεγχος
Ερώτηση βουλευτών/τριών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για έμφυλη διάκριση σε βάρος γυναίκας ιατρού από το Υπουργείο Υγείας
13
1
·
2022
12
·
1
·
2022

Το θέμα της έμφυλης διάκρισης σε βάρος γυναίκας ιατρού από το Υπουργείο Υγείας επαναφέρουν στη βουλή με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Υγείας οι βουλευτές/τριες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ε. Αγαθοπούλου, Α. Ξανθός και Μ. Ξενογιαννακοπούλου. Το ζήτημα επανέρχεται καθώς το Υπουργείο Υγείας στην απάντησή του σε προηγούμενη ερώτηση των ίδιων βουλευτών/τριών δεν παίρνει θέση, ούτε αναφέρεται καν, στο σκέλος της έμφυλης διάκρισης ενώ αναφορικά με τη διαδικασία κρίσης ιατρών ΕΣΥ η απάντηση του δεν είναι ακριβής.


Επιπλέον, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τύπο ο Συνήγορος του Πολίτη σε έκθεση του κρίνει ότι η συσχέτιση της οικογενειακής κατάστασης της ιατρού με την ικανότητα της να ανταποκρίνεται στα υπηρεσιακά της καθήκοντα αποτελεί διακριτική μεταχείριση λόγω φύλου και προτείνει την επανάληψη της διαδικασίας κρίσης.


Σε αυτό το πλαίσιο ερωτάται ο Υπουργός αν προτίθεται να προβεί σε ενέργειες αποκατάστασης της διακριτικής μεταχείρισης λόγω φύλου και καλείται να καταθέσει στη Βουλή το πρακτικό της εν λόγω διαδικασίας αξιολόγησης.


Για το  πλήρες κείμενο της ερώτησης μπορείτε να μεταβείτε στο σύνδεσμο.

Για την προηγούμενη ερώτηση και απάντηση του Υπουργείου Υγείας μπορείτε να μεταβείτε στο σύνδεσμο.