Αναζήτηση άρθρων, δελτίων Τύπου, κλπ
Κοινωνική δράση
Κομματική δραστηριότητα
Ευχές για καλό Πάσχα και του χρόνου καλύτερα!!
14
4
·
2020
14
·
4
·
2020

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

Η πανδημία του κορονοϊού που δυστυχώς αφήνει το αποτύπωμά της και στην χώρα μας, με τα αντίστοιχα μέτρα της κοινωνικής απομόνωσης που επιβλήθηκαν  για τον περιορισμό της, επηρεάζει άμεσα και πρωτόγνωρα  την καθημερινότητά μας. Όσον αφορά τους βουλευτές, μπορεί το κοινοβουλευτικό έργο να διεξάγεται χωρίς την συστηματική αυτοπρόσωπη παρουσία μας, αλλά ο κοινοβουλευτικός έλεγχος και η κοινωνική μας δράση δεν έχουν σταματήσει, έστω και αν έχουμε επινοήσει νέους τρόπους να γίνονται.

Ο έλεγχος προς την κυβέρνηση – βασική αρμοδιότητα της Βουλής – αλλά και η κατάθεση προτάσεων συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς από την αντιπολίτευση, γιατί η περίσταση απαιτεί εγρήγορση και υπευθυνότητα από όλες και όλους. Ο ΣΥΡΙΖΑ, από τα μέσα Μαρτίου, έχει καταθέσει περισσότερες από 250 Ερωτήσεις και Αναφορές προς την Κυβέρνηση, για κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες που πλήττονται (αγρότες, κτηνοτρόφοι, Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, επισφαλώς εργαζόμενοι, κλπ), αλλά και για την διαχείριση των δημοσιονομικών της χώρας εν μέσω πανδημίας (χρήματα που δόθηκαν σε ιδιωτικές κλινικές, σε τηλεοπτικά μέσα κοκ). Επίσης, μέσω του Προέδρου και των αρμόδιων τομεαρχών κατατέθηκαν προτάσεις για την επόμενη μέρα της πανδημίας, με γενναία οικονομικά μέτρα για τους πολλούς. Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό, διότι αισθανόμαστε μεγάλη την ευθύνη να βγούμε με τις λιγότερες δυνατές απώλειες από αυτήν την κρίση.

Στην παρούσα χρονική στιγμή, κύριος τρόπος επικοινωνίας μας με όλους και όλες εσάς είναι μέσω του διαδικτύου. Μπορεί να είναι απρόσωπος, αλλά σίγουρα είναι ασφαλής και είναι «επικοινωνία»! Προσωπικά, σας ζητώ να συμβάλλετε κι εσείς με τον τρόπο σας στον περιορισμό των επιπτώσεων της πανδημίας. Αρχικά τηρώντας τους κανόνες που έχουν επιβληθεί από την Πολιτεία, αλλά βοηθώντας και όσους συνανθρώπους μας το έχουν περισσότερο ανάγκη αυτές τις μέρες.

Και επιπλέον, σας ζητώ να μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για ό,τι θεωρείτε σημαντικό. Για παραλήψεις, δυσκολίες, κακώς κείμενα, για ιδέες και πρωτοβουλίες που θέλετε να μοιραστείτε ή που θέλετε να μας ζητήσετε να αναλάβουμε! Τόσο εγώ προσωπικά όσο και οι συνεργάτες μου είμαστε στη διάθεσή σας!

Μένουμε όρθιοι, με αλληλεγγύη στηρίζουμε ο ένας τον άλλο και μαζί θα κερδίσουμε τη μάχη!

Σας εύχομαι καλές γιορτές και καλό Πάσχα και του χρόνου καλύτερα!

Με εκτίμηση,

Ειρήνη Αγαθοπούλου