Αναζήτηση άρθρων, δελτίων Τύπου, κλπ
Γραφείο Τύπου
Δελτία Τύπου
Χαράτσι άνω των 550.000 € από την κυβέρνηση Μητσοτάκη στους Δήμους Κιλκίς και Παιονίας
13
1
·
2022
10
·
1
·
2022

Με την έλευση της νέας χρονιάς η κυβέρνηση της ΝΔ προχωράει στην επιβολή ενός ακόμα τέλους στους δήμους όλης της χώρας ώστε να υλοποιήσει όσα νομοθέτησε για το τέλος ταφής απορριμμάτων (ν. 4819/2021).


Συνεπώς, σε εφαρμογή του παραπάνω νόμου και καταργώντας αναδρομικά την εισφορά κυκλικής οικονομίας που νομοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση Μητσοτάκη καταφέρνει να μετατρέψει μια δίκαιη και αναλογική μεταρρύθμιση της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ σε τιμωρία για τους δήμους και κατ’ επέκταση σε τιμωρία των δημοτών του Κιλκίς και της Παιονίας καθώς θα μεταφερθεί σ’ αυτούς το “νέο χαράτσι” μέσω των δημοτικών τελών. Ειδικότερα, για τον Δήμο Κιλκίς το τέλος ταφής θα κοστίσει 383.129,60 €  και για τον Δήμο Παιονίας 168.864,20 € (ΑΔΑ: 9ΔΔΚΟΞΧΝ-ΤΑΠ).


Το τέλος ταφής απορριμμάτων χωρίς παράλληλα να δίνονται κίνητρα για ανακύκλωση και ανάκτηση απορριμμάτων καταδεικνύουν οτι τα ψευδεπίγραφα περιβαλλοντικά επιχειρήματα της κυβέρνησης έρχονται να εξυπηρετήσουν τους εργολάβους που δραστηριοποιούνται στην  καύση των απορριμμάτων και όχι τους πολίτες και το περιβάλλον.


Οι διοικήσεις των Δήμων Κιλκίς και Παιονίας, καθώς και όλες οι δημοτικές παρατάξεις, πρέπει να πάρουν θέση επί του συγκεκριμένου ζητήματος ώστε οι δημότες να γνωρίζουν την συνολική επιβάρυνση αυτής της απόφαση τόσο για τους οικογενειακούς τους προϋπολογισμούς όσο και για το περιβάλλον.