Αναζήτηση άρθρων, δελτίων Τύπου, κλπ
Κοινωνική δράση
Προσφυγικό-Μεταναστευτικό
“Η αλληλεγγύη είναι μια πράξη αμφίδρομη και αυτό έχει μεγάλη σημασία. Πάντα στο επίκεντρο είναι ο άνθρωπος και η αλληλεγγύη μεταξύ μας”
14
10
·
2022
13
·
10
·
2022

Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού προχώρησε η βουλεύτρια Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Ά Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής, Ειρήνη Αγαθοπούλου, καθώς σε συνεργασία με την Ahmadiyya Muslim Community Greece και τη ΜΚΟ Humanity First Germany προσέφεραν ιατρικό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό στο Γενικό Νοσοκομείο του Κιλκίς.

Αναγνωρίζοντας τη τεράστια συμβολή του Νοσοκομείου Κιλκίς και θέλοντας να ευχαριστήσουν όλους όσοι συνέβαλαν στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος, υγειονομικό προσωπικό αλλά και απλοί πολίτες του τόπου μας, η Ahmadiyya Muslim Community Greece και η Humanity First Germany δώρισαν ιατρικό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό στο νοσοκομείο και συγκεκριμένα για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και την Παιδιατρική Κλινική, σύμφωνα με τις ανάγκες.

Όπως ανέφερε η κ. Αγαθοπούλου, “το καλοκαίρι του 2020 συναντήθηκα στο γραφείο μου με τον εκπρόσωπο της μουσουλμανικής κοινότητας Ahmadiyya Ελλάδος, Imam Atta-Ul Naseer, ο οποίος ήρθε στο γραφείο μου και με συνάντησε με τον θεσμικό μου ρόλο ως Α’ Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής ώστε να μας κοινοποιήσουν τη δράση τους στην Ελλάδα και να αναπτύξουμε κάποιες δράσεις συνεργασίας. Μας σύστησε την οργάνωσή τους, παρουσιάζοντας τη δράση τους σε όλο τον κόσμο αλλά και στην Ελλάδα επικεντρώνοντας τη βοήθειά τους στους τοπικούς πληθυσμούς. Δήλωσε την πρόθεση τους για παροχή βοήθειας όπου είναι απαραίτητο, διότι τρέφουν μια ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη προς την Ελλάδα, λόγω της φιλοξενίας μεγάλου κύματος προσφύγων όλα τα προηγούμενα χρόνια”. […] “Λόγω της καταγωγής μου από μια περιοχή που σήκωσε μεγάλο βάρος κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης αποφασίσαμε αυτή η δωρεά να κατευθυνθεί προς την Παιδιατρική Κλινική και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου Κιλκίς με μόνο γνώμονα ότι είναι οι κλινικές που επωμίστηκαν μεγάλο βάρος στην αντιμετώπιση των περιστατικών χωρίς να παραγνωρίζεται η συνολική προσφορά όλου του νοσοκομείου και του προσωπικού, που κατέβαλλε υπερπροσπάθεια σε καθημερινή βάση.”

Η αντιπροσωπεία, η οποία αποτελούνταν από τους κκ Athar Zubair, Chairman Humanity First Germany, Samsideen Iddrisu, Project Manager, Imam Atta-Ul Naseer, President Ahmadiyya Muslim Community Greece περιηγήθηκε σε όλες τις  δομές υγείας του Νομού Κιλκίς και είχαν την ευκαιρία να δουν και να γνωρίσουν το προσωπικό των δομών και να τους ευχαριστήσουν για την προσφορά τους σε όλους τους ασθενείς. Όπως τόνισαν και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου η δράση τους κατευθύνεται προς όλες τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες ανεξάρτητα αν είναι για την τοπική κοινωνία ή τους πρόσφυγες, σχεδιάζοντας μια πολυεπίπεδη δραστηριότητα, αναπτύσσοντας δράσεις υποστήριξης στον τομέα της εκπαίδευσης, της υγεία και της διανομής φαγητού σε άπορους ανθρώπους σε όλη τη χώρα.

Τέλος, επισκέφθηκαν τα συσσίτια της Ιεράς Μητρόπολης Πολυανής και Κιλκισίου όπου συναντήθηκαν με εκπρόσωπο του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη και ενημερώθηκαν για το φιλανθρωπικό έργο της προς όλους τους συμπολίτες που το έχουν ανάγκη.

Τόσο η βουλεύτρια Κιλκίς όσο και οι εκπρόσωποι της Ahmadiyya Muslim Community Greece και της Humanity First Germany δήλωσαν ότι, “θα επιδιώξουμε επιπλέον συνεργασία στο μέλλον, καθώς πάντα στο επίκεντρο είναι ο άνθρωπος και η αλληλεγγύη μεταξύ μας.”