Αναζήτηση άρθρων, δελτίων Τύπου, κλπ
Γραφείο Τύπου
Συνεντεύξεις
Συνέντευξη στο Ρ/Σ Στο Κόκκινο: Η αποσυμφόρηση της Μόριας έγινε με προχειρότητα
5
12
·
2019
10
·
9
·
2019

«Η κοινωνία του Κιλκίς και της Παιονίας έδειξε σε περιόδους προσφυγικής κρίσης ότι στέκεται αλληλέγγυα και απομόνωσε ρατσιστικές φωνές όλο το προηγούμενο διάστημα. Αυτό θα κάνουμε και αυτή τη φορά. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τη διαβίωσή τους για όσο χρόνο διαρκέσει καλύτερη και να μην δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα στην τοπική κοινωνία» δήλωσε η βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Αγαθοπούλου μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης και την εκπομπή «Ορθά-Κοφτά»

Η βουλευτής του Κιλκίς ανέφερε πως με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε χθες τη δομή της Νέας Καβάλας όπου διαπιστώθηκαν τα προβλήματα και οι ανάγκες που υπάρχουν.«Ήδη είχαν στηθεί οι σκηνές καθώς και κάποια προκάτ κτίρια για τουαλέτες και ντουζ. Από εκεί και πέρα δεν υπήρχε κάποια άλλη κινητικότητα. Το βράδυ κατέφθασε ένα μέρος των ανθρώπων που ήταν να μεταφερθούν στη Νέα Καβάλα. Το θέμα είναι από εδώ και πέρα η διαμονή τους καθώς το καμπ δεν έχει μεγάλη δυναμικότητα. Το προηγούμενο διάστημα έφτασε μέχρι και 1000 άτομα. Τα 2.000 άτομα δε ξέρω κατά πόσο μπορούν να εξυπηρετηθούν» σημείωσε .

Σύμφωνα με την ίδια, οι συνθήκες μέσα στις σκηνές είναι πολύ δύσκολες καθώς δεν υπάρχει καθόλου σκίαση στο χώρο. «Υπό αυτές τις συνθήκες και τις θερμοκρασίες ευπαθείς ομάδες, μικρά παιδιά, γυναίκες έγκυες θα είναι δύσκολο να επιβιώσουν εκεί» σχολίασε.

«Από την αρχή ξεκίνησε λάθος η επιχείρηση αποσυμφόρησης της Μόριας. Αποφασίστηκε πάρα πολύ γρήγορα και δεν υπήρχαν οι κατάλληλες εγκαταστάσεις» πρόσθεσε η Ειρήνη Αγαθοπούλου υπενθυμίζοντας ότι το καμπ αυτό ήταν να κλείσει και δεν είχε σχεδιαστεί νέο σύστημα υδροδότησης δεδομένου ότι η περιοχή αντιμετωπίζει πρόβλημα με το νερό.

«Υπάρχει και θέμα ηλεκτροδότησης αλλά και το γεγονός ότι οι άνθρωποι διασχίζουν τον κεντρικό δρόμο προς τους Ευζώνους και είναι θέμα τύχης ότι δεν έχει συμβεί κάποιο ατύχημα. Οι κάτοικοι ανησυχούν για την ασφάλεια των ανθρώπων αυτών γιατί προβλήματα άλλα δεν έχουν υπάρξει».

Το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο του Κιλκίς έχει απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση φαρμάκων. Αξιοσημείωτο είναι ότι στο χώρο φιλοξενίας υπάρχει μία μόνο γιατρός.

Ηχητικό: εδώ