Αναζήτηση άρθρων, δελτίων Τύπου, κλπ
Γραφείο Τύπου
Συνεντεύξεις
Η Ε. Αγαθοπούλου στο ρ/σ "Στο Κόκκινο" για την εκλογή ΠτΔ, την κατάργηση της απλής αναλογικής και τον νόμο για τα ΑΕΙ
22
1
·
2020
22
·
1
·
2020

«Η ΝΔ είναι από την πρώτη μέρα άρχισε να ξηλώνει ότι θετικό είχε γίνει για την ισότητα των φύλων τα προηγούμενα χρόνια» δήλωσε η βουλεύτρια Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, αναφορικά με την εκλογή της πρώτης γυναίκας Προέδρου της Δημοκρατίας, μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Κάτι παίζει στο Κόκκινο.

«Επί της αρχής συμφωνούμε με την πρόταση της κυβέρνησης για την κ. Σακελλαροπούλου, μια πρόταση που δεν έχει και πολύ επαναστατικό χαρακτήρα, γιατί έτσι την παρουσίασε ο κ. Μητσοτάκης σε σχέση με προηγούμενες φορές.  Πάντα είθισται η κυβέρνηση να κάνει πρόταση από άλλο χώρο και όχι από τον δικό της για ΠτΔ, το ίδιο είχε γίνει και επί ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Παυλόπουλο» ανέφερε η κ. Αγαθοπούλου, σημειώνοντας ότι «η κ. Σακελλαροπούλου είναι μια άξια γυναίκα, την είχαμε προτείνει και εμείς για πρόεδρο του ΣτΕ, είναι ευτυχές το γεγονός ότι για πρώτη φορά αναλαμβάνει μια γυναίκα στο αξίωμα αυτό».

Συμπλήρωσε ωστόσο ότι «από μόνο του δεν σημαίνει ότι καταφέραμε ή κατάφερε η ΝΔ τον στόχο της επίτευξης της ισότητας των φύλων. Ήταν μια καθαρά ένα παιχνίδι διασκεδασμού των εντυπώσεων του κ. Μητσοτάκη, παρ’ όλα αυτά θεωρούμε ότι με την βούληση της κ. Σακελλαροπούλου θα μπορούσαμε να κάνουμε και στον τομέα της ισότητας βήματα μπροστά».

Παράλληλα η κ. Αγαθοπούλου εκτίμησε ότι «ο κ. Μητσοτάκης δυστυχώς χρησιμοποίησε μια γυναίκα για να περάσει ένα μήνυμα, ότι η Νέα Δημοκρατία προωθεί τα ζητήματα της ισότητας των φύλων, κάτι το οποίο δεν ισχύει, γιατί η ΝΔ είναι αυτή που από την πρώτη μέρα που ανέλαβε την κυβέρνηση άρχισε να ξηλώνει ότι θετικό είχε γίνει για την ισότητα των φύλων τα προηγούμενα χρόνια επί ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει καμία οργανωμένη πολιτική αυτή τη στιγμή για την ισότητα των φύλων».

Σύμφωνα με την ίδια, «είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η Γ.Γ Ισότητας των Φύλων που μετονομάστηκε και άλλαξε υπουργείο απέκτησε αρμοδιότητες μόλις πριν από λίγες μέρες, μετά από δική μας κοινοβουλευτική ερώτηση».

Συμπερασματικά η κ. Αγαθοπούλου δήλωσε πως «είναι στο χέρι της νέας Προέδρου κατά πόσο μπορεί να συμβάλει στο ζήτημα της ισότητας των φύλων».

Κληθείσα να σχολιάσει το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που συζητείται αυτές τις ημέρες στη Βουλή και τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί από την εκπαιδευτική κοινότητα η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «δεν θα μπορούσε να ήταν αλλιώς με μια κυβέρνηση της ΝΔ, από την πρώτη μέρα που ανέλαβαν έδειξαν τις προθέσεις τους, ότι ήρθαν για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των λίγων και εκλεκτών τους φίλων και στον τομέα της παιδείας, και στον τομέα της υγείας όπου προωθούν τα ΣΔΙΤ, και στα εργασιακά με τις φοροελαφρύνσεις και υποβαθμίζοντας το ΣΕΠΕ και τους ελέγχους που γίνονται στις μεγάλες εταιρείες».

«Η υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας είναι κάτι που βλέπουμε να έρχεται. Οφείλουμε να το αναχαιτίσουμε», τόνισε στη συνέχεια.

Ηχητικό