Αναζήτηση άρθρων, δελτίων Τύπου, κλπ
Ελληνικό Κοινοβούλιο
Κοινοβουλευτικός Έλεγχος
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ για τη λειτουργία Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Γουμένισσας
5
12
·
2019
5
·
12
·
2019

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

 

Θέμα: Λειτουργία Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Γουμένισσας

Από την 09-05-2019 υπάρχει απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κων.Γαβρόγλου και του αναπλ. Υπουργού Οικονομικών Γεωργ. Χουλιαράκη για ίδρυση Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στη Γουμένισσα του Δήμου Παιονίας του Ν. Κιλκίς. Το σχολείο θα λειτουργούσε για το σχ. έτος 2019-2020 στο κτίριο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γουμένισσας. Το ΣΔΕ είναι δημόσιο σχολείο που αντιστοιχεί σε βαθμίδα Γυμνασίου,η φοίτηση είναι δωρεάν και διετής (Α΄και Β΄Κύκλος μαθημάτων).

Επειδή η σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει και το ΣΔΕ Γουμένισσας προς το παρόν είναι μερικώς στελεχωμένο, χωρίς εξοπλισμό γραφείου, χωρίς ξεκάθαρες απαντήσεις για τον τρόπο που θα συνεργαστεί η Διευθύντρια του με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και με την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Επειδή 12 μαθητές που έχουν ολοκληρώσει τον Α΄ κύκλο μαθημάτων στο ΣΔΕ Γιαννιτσών και είναι κάτοικοι Γουμένισσας θέλουν να φοιτήσουν στο ΣΔΕ Γουμένισσας για τον Β΄ κύκλο μαθημάτων και να αποφύγουν την καθημερινή μετακίνηση που τους κοστίζει οικονομικά καθώς ήδη ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

 

Ερωτάται η κ. Υπουργός:

1.    Προτίθεται να προχωρήσει στην δημιουργία δεύτερου κύκλου μαθημάτων στο ΣΔΕ Γουμένισσας για το σχολικό έτος 2019-20;

2.    Πότε προβλέπεται να ξεκινήσει η λειτουργία του ΣΔΕ Γουμένισσας;

 

Η ερωτώσα βουλευτής

 

Αγαθοπούλου Ειρήνη - Ελένη