Αναζήτηση άρθρων, δελτίων Τύπου, κλπ
Ελληνικό Κοινοβούλιο
Ομιλίες
Ομιλία στο ν/σ "Επενδύω στην Ελλάδα"
4
12
·
2019
4
·
12
·
2019

Στην τοποθέτηση της στην ολομέλεια η κ.Αγαθοπούλου εστίασε στο γεγονός ότι το παρόν αναπτυξιακό νομοσχέδιο είναιαναπτυξιακό μόνο στον τίτλο, καθώς θυμίζει σε πολλά τις μνημονιακές μεταρρυθμίσεις της ΝΔ και του φανατικότερου οπαδού των μνημονίων, του κ.Γεωργιάδη.  

 

Επίσης, παρότι η κυβέρνηση επέλεξε ναμεταφέρει την ΓΓ Ισότητας των Φύλων και το ΚΕΘΙ από το Υπουργείο Εσωτερικών στοΥπουργείο Εργασίας, καθώς σύμφωνα με την ΝΔ η ισότητα των φύλων περνά μόνο μέσααπό την εργασιακή ισότητα, ο κ. Βρούτσης δεν έχει κάνει καμία αναφορά αυτούςτους τρεισήμισι μήνες για το πως θα προωθήσει την εργασιακή ισότητα.

 

Σε ένα νομοσχέδιο που έχει έντονο το άρωματου δευτέρου μνημονίου σημείωσε χαρακτηριστικά στην ομιλία της η κ. Αγαθοπούλου«Εδώκ. Βρούτση, θα χρησιμοποιήσω τα λόγια σας λέγοντας ότι η πραγματικότητα είναιαμείλικτη και οι αριθμοί επίσης. Και η πραγματικότητα λέει ότι τον Μάιο του2012, όταν ανέλαβε η κυβέρνησή σας η ανεργία ήταν στο 23,6% και την εκτοξεύσατεστο 27% μέχρι τον Γενάρη του 2015. Ενώ εμείς τον Ιούλιο του 2019 σας τηνπαραδώσαμε στο 17%, έχοντας δημιουργήσει σε 4 χρόνια 450.000 νέες θέσειςεργασίας. Και η γυναικεία ανεργία μειώθηκε από το 32% στο 20% αυτά τα χρόνια.Αυτό δεν έγινε τυχαία, αλλά μέσα από ένα αναπτυξιακό μοντέλο, που έδινεβαρύτητα στη γνώση, στην καινοτομία και στα προϊόντα και τις υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας, τομείς που ευνοούν τη γυναικεία εργασία καιεπιχειρηματικότητα, αλλά έδινε επίσης βαρύτητα και στη διασφάλιση τωνεργασιακών δικαιωμάτων…»

 

Κλείνοντας την ομιλία τηςπροκάλεσε τον Υπουργό Εργασίας να φέρει μέσα στο επόμενο διάστημα νομοσχέδιο μεπραγματικά φιλεργατικό πρόσημο και με θετικά μέτρα και θετικές δράσεις υπέρ τηςγυναικείας απασχόλησης.