Αναζήτηση άρθρων, δελτίων Τύπου, κλπ
Ελληνικό Κοινοβούλιο
Ομιλίες
Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής για το Πτωχευτικό Νομοσχέδιο
26
10
·
2020
26
·
10
·
2020

«Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο νόμος αυτός θα είναι ο πρώτος νόμος που θα καταργήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όταν επανεκλεγεί»

Κατά την συνέχιση της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών με τον παραπλανητικό τίτλο «Ρύθμιση οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας», η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, χαρακτήρισε αποκαρδιωτική την εικόνα των βουλευτών της συμπολίτευσης κατά την διάρκεια της συζήτησης των προηγούμενων ημερών στην πρόταση δυσπιστίας κατά του Υπουργού Οικονομικών, κ. Σταϊκούρα.  

Τόνισε μάλιστα ότι όλοι οι βουλευτές της ΝΔ στις ομιλίες τους αναπαρήγαγαν μονότονα τα ίδια ψεύδη, με την ελπίδα να τα πιστέψουν οι πολίτες. Τους θύμισε τις περιόδους διακυβέρνησής τους πριν το 2015 λέγοντας “κυβερνήσατε για πολλά χρόνια πολύ πριν την 4ετία ΣΥΡΙΖΑ – και μόνοι και σε διάφορες παραλλαγές συγκυβερνήσεων –και είστε εσείς που φέρατε την χώρα σ’ αυτή την κατάσταση, την οποία σήμερα συνεχίζετε”.

Απαριθμώντας τα ψεύδη που ακούστηκαν μέσα στην Βουλή, ξεκίνησε με τις δηλώσεις των βουλευτών της ΝΔ για την κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι ίδιοι κυνικά προειδοποιούσαν στις αρχές του 2020 ότι «η προστασία της πρώτης κατοικίας θα τελειώσει στις 30 Απριλίου του 2020». Επίσης, τόνισε, πως σημαντικά είναι τα όσα λέει στις αναφορές του προς τους θεσμούς ο ίδιος ο κ. Σταϊκούρας για την δέσμευση της κυβέρνησης της ΝΔ για άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας. Στη συνέχεια μίλησε για ψέματα και στον τομέα της Υγείας, για τις προσλήψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, για την παροχή υγειονομικής κάλυψης στους ανασφάλιστους, για τις δωρεάν μαστογραφίες που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης και για πολλά άλλα. Όπως σχολίασε, “εδώ δεν ντραπήκατε να πείτε ότι το μαξιλάρι των 37 δις ήταν δικό σας επίτευγμα, με τα υπόλοιπα ψέματα θα ντρεπόσασταν;”.

Βέβαια, συνέχισε λέγοντας πως όλα αυτά περνάνε στα ψιλά γράμματα των ΜΜΕ, εγείροντας έτσι ζητήματα δημοκρατίας. Ζητήματα δημοκρατίας και πολυφωνίας, τα οποία οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν να συζητηθούν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής με παρόντα τον πρόεδρο του ΕΣΡ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αφωνίας των ΜΜΕ είναι το πτωχευτικό νομοσχέδιο, το οποίο επιχειρήθηκε να περάσει και αυτό στα ψιλά γράμματα των ειδήσεων. Ένα νομοσχέδιο που για πρώτη φορά εξισώνει τα φυσικά με τα νομικά πρόσωπα στις διαδικασίες πτώχευσης. Θύμισε στο σώμα ότι, όπως ανέφεραν στην αρμόδια επιτροπή οι φορείς των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αυτό το νομοσχέδιο θα οδηγήσει πολλές μικρές επιχειρήσεις στο κλείσιμο. Για την κυβέρνηση, όμως, ήταν αρκετό που συμφωνούν οι τραπεζίτες με το νομοσχέδιο φτωχοποίησης των πολιτών, με fast track διαδικασίες.

Κλείνοντας την ομιλία της η Ειρήνη Αγαθοπούλου επανέλαβε τα λόγια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κατά την χθεσινή του ομιλία “ο νόμος αυτός θα είναι ο πρώτος νόμος που θα καταργήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όταν επανεκλεγεί”.

Ολόκληρη την τοποθέτηση μπορείτε να την δείτε εδώ