Αναζήτηση άρθρων, δελτίων Τύπου, κλπ
Ελληνικό Κοινοβούλιο
Ομιλίες
Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης του σ/ν για τις εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση
2
6
·
2021
2
·
6
·
2021

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τις εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση, η βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ν. Κιλκίς, Ειρήνη Αγαθοπούλου, άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση καθώς δεν μπορεί να απαγκιστρωθεί από τις διαδικασίες του παρελθόντος που την συνδέουν με το πελατειακό και το κομματικό κράτος.

Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να καλλιεργήσει την κουλτούρα των συνεργασιών και των συνεννοήσεων μεταξύ των παρατάξεων. Μια διαδικασία που την πολέμησε εν τη γενέσει της η ΝΔ «καταργώντας ουσιαστικά τα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια και αναθέτοντας υπεραρμοδιότητες στους Δημάρχους, Περιφερειάρχες και τις Οικονομικές Επιτροπές. Επικαλεστήκατε την ακυβερνησία των Δήμων, χωρίς καν να επιτρέψετε να δοκιμαστεί το νέο εκλογικό σύστημα!».

Συνέχισε λέγοντας ότι «το πολιτικό τοπίο έχει απαξιωθεί στη συνείδηση του κόσμου και ειδικά του νέου κόσμου. Γι’ αυτό νέοι άνθρωποι αρνούνται να ασχοληθούν με τα κοινά. Θέλει χρόνο για να αλλάξει αυτό το παλιό μοντέλο, αλλά θέλει και αλλαγή νοοτροπίας».

Σηκώνοντας τους τόνους η βουλεύτρια Κιλκίς, απευθυνόμενη προς τον Υπουργό, ξεκαθάρισε ότι «δεν είναι η περισσότερη δημοκρατία που ευνοεί τις συνδιαλλαγές κάτω από το τραπέζι. Είναι το πολιτικό προσωπικό που υπηρετεί την τοπική αυτοδιοίκηση, που γαλουχήθηκε με αυτόν τον τρόπο τόσα χρόνια. Οι νέοι άνθρωποι, οι άφθαρτοι, με όρεξη να προσφέρουν στο τόπο τους, που θέλουν να ασχοληθούν με την τοπική αυτοδιοίκηση είναι αποφασισμένοι να συνεργαστούν πάνω στο τραπέζι και μπορούν να εκπροσωπήσουν την αλλαγή που θέλουμε, αλλά που εσείς δεν θέλετε.»

Κλείνοντας η Ειρήνη Αγαθοπούλου τόνισε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι «η επιτομή της επιστροφής στο παρελθόν, στην αδιαφάνεια, στην υπερσυγκέντρωση αρμοδιοτήτων και στην διαιώνιση των πελατειακών σχέσεων, ακριβώς γιατί βάζει το κομματικό συμφέρον πάνω από την λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης».