Αναζήτηση άρθρων, δελτίων Τύπου, κλπ
Ελληνικό Κοινοβούλιο
Ομιλίες
Ομιλία στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής για το οικογενειακό δίκαιο (συζήτηση επί των άρθρων)
13
5
·
2021
12
·
5
·
2021

"Για ποιους πραγματικά νομοθετείτε κ. Υπουργέ;"

«Ποιες είναι αυτές οι μειοψηφίες, που σας οδήγησαν να παραβλέψετε το πόρισμα της επιτροπής και να περάσετε διατάξεις όπως αυτή για το 1/3, που αποδομήθηκαν συντριπτικά και σήμερα στην ακρόαση των φορέων;»
Αυτό το ερώτημα έθεσε εκ νέου, η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και αν. τομεάρχισσα Δικαιοσύνης, αρμόδια για θέματα Iσότητας, Ε. Αγαθοπούλου,  στη συζήτηση επί των άρθρων, που ακολούθησε της ακρόασης των φορέων για το νομοσχέδιο αναμόρφωσης του οικογενειακού δικαίου. Κατά τη διάρκεια και της σημερινής ημέρας κατέρρευσε παταγωδώς  η  προσπάθεια  της ΝΔ,  να πείσει για την αναγκαιότητα μιας τόσο έωλης και προβληματικής νομοθετικής ρύθμισης, με αρνητικό αντίκτυπο σε χιλιάδες γονείς και παιδιά.
Η Ε. Αγαθοπούλου, επεσήμανε για μια ακόμη φορά, ότι πρόκειται περί ενός νομοσχεδίου ταξικού, συντηρητικού, γονεοκεντρικού, το οποίο αναπαράγει πατριαρχικές ιδεοληψίες και σχέσεις ισχύος. Επιπλέον, τόνισε πως το εν λόγω σ/ν,  λειτουργεί τιμωρητικά, ελεγκτικά, πατροναριστικά απέναντι στις μητέρες, και μάλιστα με διατάξεις που αντιβαίνουν στο Σύνταγμα, ενώ ζήτησε να εφαρμοστεί ό,τι ορίζει η Σύμβαση της Κων/πολης για την ενδοοικογενειακή βία και να αποσυρθούν επίμαχες διατάξεις.
Τέλος, άσκησε κριτική επί μιας σειράς άρθρων του ν/σ.