Αναζήτηση άρθρων, δελτίων Τύπου, κλπ
Ελληνικό Κοινοβούλιο
Ομιλίες
Ομιλία στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής κατά τη διάρκεια της β' ανάγνωσης του νομοσχεδίου για το Οικογενειακό Δίκαιο
17
5
·
2021
17
·
5
·
2021

Τις διαρκείς αντιφάσεις και τα ήξεις αφήξεις του Υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Τσιάρα, καθώς και  το διάτρητο του νομοσχεδίου, ανέδειξε η βουλεύτρια και αν. τομεάρχισσα Δικαιοσύνης αρμόδια για ζητήματα Ισότητας, κ. Ε. Αγαθοπούλου, για μια ακόμη φορά, κατά την διάρκεια της β΄ ανάγνωσης του ν/σ για το Οικογενειακό Δίκαιο, στην σημερινή συνεδρίαση της Βουλής.
Η βουλεύτρια επεσήμανε, για πολλοστή φορά την απουσία της Υφυπουργού για την δημογραφική και οικογενειακή πολιτική από τις συζητήσεις για το ν/σ. Αναφέρθηκε επίσης στην διγλωσσία, την αγωνία αλλά  και τον εκνευρισμό του κ. Τσιάρα,  στην προσπάθεια του να πείσει ότι το εν λόγω ν/σ επιχειρεί να επιλύσει λειτουργικά προβλήματα, εξαπολύοντας μάλιστα  συκοφαντίες και κατηγορίες περί άγνοιας του τρόπου νομοθέτησης εναντίον βουλευτών και βουλευτριών της αντιπολίτευσης.
Τις παραπάνω αιτιάσεις η Ε. Αγαθοπούλου δεν τις άφησε αναπάντητες λέγοντας χαρακτηριστικά: «Να σας ενημερώσω, ότι ξέρουμε πολύ καλά τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες… Η τήρηση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, κ. Υπουργέ, είναι, οι προτάσεις των κομμάτων να γίνονται εντός κοινοβουλίου, δημόσια, μέσα από τη συζήτηση στις επιτροπές και με την κατάθεση τροπολογιών. Αυτή είναι η σωστή διαδικασία και όχι τα μέηλ στο γραφείο του Υπουργού και αυτήν εφαρμόζουμε».
Παράλληλα, όπως σημείωσε η βουλεύτρια, οι ελάχιστες αλλαγές που επήλθαν στο ν/σ, δεν διαφοροποιούν την ουσία του νόμου, είναι προσχηματικές ενώ καταλόγισε ευθύνες στον Πρωθυπουργό, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σας έχει αφήσει μόνο να τραβήξετε το κουπί της κακής και διάτρητης νομοθέτησης, που δέχεται πυρά από όλες τις πλευρές του κοινοβουλίου και όχι μόνο, αλλά, όπως καταλαβαίνουμε σας το έχει ζητήσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.»
Τέλος, προέβη σε εκ νέου κριτική και επισημάνσεις στην κατ΄ άρθρο τοποθέτησή της επί του ν/σ, επιμένοντας στην ανάγκη ουσιαστικών τροποποιήσεων, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην σημερινή, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας και της Τρανσφοβίας και στην ανάγκη της  συμπερίληψης των ΛΟΑΤΚΙ οικογενειών, στις διατάξεις του Οικογενειακού Δικαίου.