Αναζήτηση άρθρων, δελτίων Τύπου, κλπ
Γραφείο Τύπου
Δελτία Τύπου
Οριστικά εκτός βρεφονηπιακών, ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠμεΑ το 56% των αιτούντων στο Κιλκίς
6
9
·
2022
5
·
9
·
2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ε.ΑΓΑΘΟΠΟΥΛΟΥ: Οριστικά εκτός βρεφονηπιακών, ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠμεΑ το 56% των αιτούντων στο Κιλκίς

Το 56% των παιδιών που έκαναν αίτηση στο Κιλκίς μένουν εκτός βρεφονηπιακών, ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠμεΑ, ενώ έχουν πλήρη φάκελο, λόγω της χαμηλής χρηματοδότησης της κυβέρνησης.

Μεγάλος αριθμός παιδιών ενώ είχαν πλήρεις φακέλους και έκαναν αίτηση για voucher, δεν πρόκειται να εισαχθούν φέτος σε βρεφονηπιακό σταθμό ή ΚΔΑΠ, με ευθύνη της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Άλλη μια τεράστια, κοινωνική αυτή τη φορά, απάτη της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας αποτυπώνεται στα οριστικά αποτελέσματα που επιτέλους ανακοινώθηκαν, μετά από τεράστια καθυστέρηση. Μέχρι και επίθεση με «χάκερ» άφησαν να εννοηθεί για να δικαιολογήσουν την πολύ κακή διαχείριση στο ζήτημα, αφού η μία καθυστέρηση έχει διαδεχθεί την άλλη από την αρχή του καλοκαιριού.

Απογοητευτική η κατάσταση και στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, όπου συνολικά στους δυο Δήμους 1.544 από τα 2.771 παιδιά, παρότι πληρούσαν απολύτως τα κριτήρια και είχαν καταθέσει πλήρεις φακέλους, τελικά δεν λαμβάνουν voucher και τίθενται από σήμερα εκτός βρεφονηπιακών και ΚΔΑΠ.

Πιο αναλυτικά, 1.067 από τα 1.941 παιδιά/δικαιούχοι με πλήρη φάκελο μένουν εκτός στον Δήμο Κιλκίς και 477 από τα 830 στον Δήμο Παιονίας.

Εκατοντάδες οικογένειες καλούνται να λύσουν σήμερα, την τελευταία στιγμή, το πρόβλημα της απασχόλησης των παιδιών τους, με την ακρίβεια να έχει εκτοξευθεί σε δυσθεώρητα ύψη, το φθινόπωρο προ των πυλών και την τσέπη πιο άδεια από ποτέ.

Η «αριστεία» της κυβέρνησης της Ν.Δ. διαπρέπει, το «επιτελικό κράτος» καλά κρατεί, αλλά ποιους αφορά, μια και το ενδιαφέρον για το παιδί, για την ενίσχυση των νέων ζευγαριών, των νέων οικογενειών, την μείωση της υπογεννητικότητας, μένουν κενά λόγια και ευχές χωρίς πράξη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμεύεται μέσα από τις προγραμματικές του δηλώσεις πως αναλαμβάνοντας ξανά τη διακυβέρνηση της χώρας, θα διασφαλίσει 150.000 voucher για βρεφονηπιακούς σταθμούς και 130.000 voucher για ΚΔΑΠ (συνολικό κόστος και για τα δύο προγράμματα 240 εκ.), ώστε να μπορούν όλα τα παιδιά να λαμβάνουν το voucher, την ενίσχυση και τη βοήθεια που δικαιούνται, χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις, όπως έκανε και κατά την περίοδο της διακυβέρνησής του.