Αναζήτηση άρθρων, δελτίων Τύπου, κλπ
Γραφείο Τύπου
Συνεντεύξεις
Παρέμβαση στη Βεργίνα TV για την πανδημία, την οικονομία & τις εξαγγελίες στη ΔΕΘ
29
9
·
2021
22
·
9
·
2021

Η Ειρήνη Αγαθοπούλου, βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κιλκίς, συμμετείχε σε πολιτική συζήτηση στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή Αποκαλυπτικά & Επίκαιρα με τον Δημοσιογράφο κ. Σταματόπουλο και τον βουλευτή της ΝΔ, κ. Χιονίδη. Τα θέματα της συζήτησης περιλάμβαναν τη Νοβάρτις, την πανδημία, την εστίαση, αλλά και τις εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ.

Ακολουθούν τα βασικά σημεία των τοποθετήσεων της:

Σχετικά με την υπόθεση Νοβάρτις φαίνεται να είναι προσχηματικό το ενδιαφέρον της ΝΔ για διεκδίκηση αποζημιώσεων καθώς μέχρι πρόσφατα ως κόμμα δεν αποδεχόταν την ύπαρξη του σκανδάλου. Σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ προτρέπει την κυβέρνηση για διερεύνηση της υπόθεσης μέχρι τέλους ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες όπου τους αναλογεί.

Η εξαγγελία για την αύξηση του αφορολόγητου στις γονικές παροχές δεν αφορά την πλειοψηφία αλλά ένα μικρό ποσοστό του πληθυσμού με μεγάλες περιουσίες. Ειδικά τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή με την ακρίβεια στα ύψη και την ανεργία να αυξάνεται, αυτά είναι τα κύρια θέματα που απασχολούν τον πολίτη και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και όχι η αύξηση του αφορολόγητου από τις 150.000, που ίσχυε, στις 800.000. Θα μπορούσε δε, το αφορολόγητο να ρυθμιστεί μεταξύ των δύο προηγούμενων ποσών αν δεν υπήρχε η επιθυμία εξυπηρέτησης των λίγων και εκλεκτών.

Αναφορικά με την πανδημία θα μπορούσαν να έχουν γίνει πολλά περισσότερα, πολύ νωρίτερα. Σήμερα με ποσοστά εμβολιασμού που δεν έχουν ξεπεράσει το 60%, η κυβέρνηση μαζί με τους ανεμβολίαστους πολίτες τιμωρεί και όλη την κοινωνία καθώς το υψηλό ιδιωτικό κόστος του διαγνωστικού ελέγχου είναι αποτρεπτικό και οδηγεί σε αύξηση της μετάδοσης του ιού. Το ΕΣΥ δεν έχει ενισχυθεί με μόνιμο προσωπικό αντίθετα έχει αποδυναμωθεί από την αναστολή συμβάσεων εργαζομένων την πιο κρίσιμη ώρα της μάχης.

Παρότι υπήρξε αύξηση στην εστίαση το καλοκαίρι σήμερα έχουμε μεγάλη ανησυχία για τη λειτουργία του κλάδου τους επόμενους μήνες λόγω μείωσης της δυναμικότητας στους εσωτερικούς χώρους και αποκλεισμού όσων δεν έχουν εμβολιαστεί. Αυτό πέρα από τις επιπτώσεις στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχει αρνητικό αντίκτυπο και στην οικονομία.

Οι δηλώσεις του Υπ. Ανάπτυξης ότι δεν θα υπάρξει καμία ενίσχυση προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης αποδεικνύουν για άλλη μία φορά ότι η κυβέρνηση νομοθετεί για τους λίγους και ισχυρούς και καμία σχέση δεν έχει με τη μεσαία τάξη, αντίθετα με όσα προεκλογικά ισχυριζόταν.