Αναζήτηση άρθρων, δελτίων Τύπου, κλπ
Κοινωνική δράση
Υγεία
Περιοδεία της ΕΠΕΚΕ Υγείας σε δημόσιες δομές υγείας της Θεσσαλονίκης
5
12
·
2019
12
·
9
·
2019

Περιοδεία σε δημόσιες δομές υγείας της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε αντιπροσωπεία βουλευτών και στελεχών του τομέα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον βουλευτή, πρώην Υπουργό και τομεάρχη υγείας της κοινοβουλευτικής ομάδας Ανδρέα Ξανθό. Μαζί του ήταν ο αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας Α. Μιχαηλίδης, οι βουλευτές Παπαδόπουλος Σάκης και Αγαθοπούλου Ειρήνη, καθώς και ο συντονιστής του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Καλαράς. Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε την ΤΟΜΥ και το τοπικό ιατρείο Αμπελοκήπων, το Κέντρο Υγείας Πύλης Αξιού και το Νοσοκομείο Άγιος Παύλος.

Στην ΤΟΜΥ πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για την πορεία εγγραφών σε οικογενειακούς γιατρούς και κατάρτισης Ατομικών Ηλεκτρονικών Φακέλων για τους πολίτες, για τις δράσεις της ομάδας υγείας στην κοινότητα, ενώ επιβεβαιώθηκε και η προσήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στον θεσμό των ΤΟΜΥ και στο αίτημα της διασφάλισης της βιωσιμότητας τους και της αδιάλειπτης συνέχισης της σημερινής αποδοτικής λειτουργίας τους. Παράλληλα υπήρξε ενημέρωση για την πορεία εξέλιξης των διαδικασιών κρίσης για τις μόνιμες θέσεις γιατρών ΕΣΥ που έχουν προκηρυχθεί από τις αρχές του έτους στα Κέντρα Υγείας ( Αγροτικού και Αστικού Τύπου).

Ακολούθησε επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας της Πύλης Αξιού, του οποίου η λειτουργία μετά τις τελευταίες εξαγγελίες φορέων της Θεσσαλονίκης τίθεται σε κίνδυνο. Σε συνάντηση με εκπροσώπους των γιατρών και του υπόλοιπου προσωπικού εκφράστηκε η απόλυτη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στην απρόσκοπτη λειτουργία του Κέντρου Υγείας και αποφασίστηκε η από κοινού υπεράσπιση μιας δημόσιας δομής ΠΦΥ με εξαιρετικό έργο και κοινωνική αναγνώριση.

Τέλος, τα στελέχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο Άγιος Παύλος που αποτελεί μια πολύ σημαντική μονάδα του ΕΣΥ στη Θεσσαλονίκη, με πολύ εξειδικευμένα τμήματα και ποιοτικές υπηρεσίες σε μια ιδιαίτερα εκτεταμένη και πολυπληθή περιοχή. Το μείζον πρόβλημα του νοσοκομείου που αναδείχθηκε στη συζήτηση με τη Διοίκηση, τους γιατρούς και το υπόλοιπο προσωπικό είναι η ανεπάρκεια των κτιριακών υποδομών και η ανάγκη μιας νέας πτέρυγας, ειδικά τώρα που λύθηκε οριστικά το πρόβλημα δεκαετιών με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του νοσοκομείου μετά από πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση της προηγούμενης κυβέρνησης.

Η παραπάνω εικόνα από τις δημόσιες δομές Υγείας επιβεβαιώνει ότι οι χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Υγείας κ. Κικίλια για «καμένη γη» στο ΕΣΥ, αποτελούν συνειδητή διαστρέβλωση της πραγματικότητας στη δημόσια περίθαλψη της χώρας και προσβολή για τη νοημοσύνη των εργαζομένων αλλά και των ασθενών. Η μάχη για την αναβάθμιση του ΕΣΥ είναι διαρκής, αλλά αυτό που κερδήθηκε τα τελευταία χρόνια χάρις στο πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν το στοίχημα της επιβίωσης και της προσβασιμότητας του από όλους του πολίτες χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς (κάλυψη ανασφάλιστων με το ν.4368/2016)