Αναζήτηση άρθρων, δελτίων Τύπου, κλπ
Κοινωνική δράση
Κομματική δραστηριότητα
Πολυμελής αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στη δίκη της Χρυσής Αυγής
22
1
·
2020
17
·
1
·
2020

Πολυμελής αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ παρακολούθησε την Παρασκευή 17/1 τη διαδικασία της δίκης της Χρυσής Αυγής, όπου συνεχίζει την αγόρευσή του ο συνήγορος της Πολιτικής Αγωγής, Θ. Καμπαγιάννης

- N. Bούτσης: Τιμή και συμπαράσταση σε αυτούς και σε αυτές που δίνουν τη μάχη εδώ και τέσσερα χρόνια

- Ειρήνη Αγαθοπούλου: Μαζί με όσους δίνουν τη μάχη κατά του φασισμού

Αναλυτικά, ο Ν. Βούτσης δήλωσε: «Η σημερινή παρουσία μας εδώ για εμάς είναι μία στάση οφειλόμενης ευθύνης. Κυρίως όμως, είναι μία στάση και ένδειξη τιμής και συμπαράστασης σε αυτούς και σε αυτές που όλο αυτό το διάστημα των τεσσάρων ετών δώσανε μία μάχη, μία παρουσία. Από τους συνηγόρους μέχρι και τους απλούς ανθρώπους που παρακολουθούσαν τη δίκη. Από τους έστω λίγους δημοσιογράφους και τα λίγα Μέσα που βρήκανε το χρόνο και τον τρόπο να απασχοληθούν και να επικοινωνήσουν με την κοινή γνώμη έτσι ώστε ο φασισμός, ο ρατσισμός, η ξενοφοβία αλλά και η οργανωμένη ναζιστική παρέμβαση που υπήρξε πριν από πολύ λίγα χρόνια στη χώρα μας να οδηγηθούν μέσω της Δικαιοσύνης προς τον αποκλεισμό και προς την καταδίκη.

Δόθηκαν πολλές μάχες. Δίνονται πολλές μάχες και στην Ευρώπη και στη χώρα μας ώστε να μην ξαναζήσουμε αυτά που ζήσαμε με τα τάγματα των ροπαλοφόρων, των ατόμων με τους σουγιάδες και με τα όπλα. Όλα αυτά που είχαν δραματικές και κτηνώδεις συνέπειες πάνω σε συνανθρώπους μας, μετανάστες, πρόσφυγες αλλά και πολλούς Έλληνες αντιφασίστες.

Η δική μας παρουσία εδώ είναι μία παρουσία ενδιαφέροντος για την έκβαση αυτής της δίκης. Έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Βεβαίως όλοι κρινόμαστε. Και η Δικαιοσύνη σε όλες τις πτυχές, σε όλα τα επίπεδα. Και οι κρίνοντες κρίνονται. Η δικιά μας παρουσία θέλει να συμβάλει ακριβώς και σε μία δίκαιη κρίση, η οποία θα πρέπει να υπάρχει.

Θα ήθελα να προσθέσω ένα σχόλιο για το ότι τα περισσότερα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης απέχουν συστηματικά, ακόμα και από αυτήν την κρίσιμη φάση της δίκης αφού οδεύουμε προς την απόφαση. Για τη δημοσιοποίηση όσων πραγμάτων γίνονται μέσα στη δίκη δεν υπάρχει χρόνος, ενώ δυστυχώς βρίσκουν χώρο, χρόνο και πάνελ για να ασχολούνται με το αν τα τούβλα ή οι τσιμεντόλιθοι αποτελούν ή όχι κακουργηματικές πράξεις.

Πιστεύω ότι όλοι και σαν μία νέα αντίληψη και αντιφασιστικής κουλτούρας θα πρέπει να πάρουν τα διδάγματά τους από αυτή τη δίκη, η οποία άργησε μεν αλλά υπήρχαν οι λόγοι ακριβώς γιατί ακολουθήθηκαν όλες οι δικονομικές εγγυήσεις του Ελληνικού δικαιακού συστήματος. Νομίζω ότι είμαστε στην τελική ευθεία και πιστεύω σε μία δίκαιη κρίση και σε κολασμό των ναζιστικών εγκλημάτων».

Και η Ε. Αγαθοπούλου έκανε τις παρακάτω δηλώσεις στην κάμερα του left.gr: "Στη μάχη κατά του φασισμού είμαστε με τη Μάγδα Φύσσα, είμαστε με τους κομμουνιστές συνδικαλιστές, είμαστε με τους Αιγυπτίους αλιεργάτες, είμαστε με όλες και όλους που καθημερινά δίνουν αυτή τη μάχη. Διότι ο φασισμός δεν έχει χώρο σε αυτή τη χώρα. Και η δίκη αυτή είναι καθοριστικής σημασίας για την οριστική εξάλειψή του".