Αναζήτηση άρθρων, δελτίων Τύπου, κλπ
Ελληνικό Κοινοβούλιο
Κοινοβουλευτικός Έλεγχος
Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων για τη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς και του ΕΚΑΒ
5
12
·
2019
5
·
12
·
2019

ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Προς τον κ. Υπουργό Υγείας

 

Θέμα: Στοιχεία λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς και του ΕΚΑΒ

 

Το τελευταίο διάστημα, με αφορμή υπόμνημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) προς τον πρωθυπουργό,  δημοσιεύτηκε σειρά άρθρων και δελτίων τύπου που δυσφημίζουν τη λειτουργία του νοσοκομείου Κιλκίς. Τα στοιχεία που αναφέρονται στο υπόμνημα, αναφορικά με τις δομές υγείας της Κεντρικής Μακεδονίας, δεν περιλαμβάνουν κανένα στοιχείο επίσημης τεκμηρίωσης από θεσμικά όργανα των νοσοκομείων, της Υγειονομικής Περιφέρειας ή του Υπουργείου Υγείας ωστόσο αναπαράγονται από τα ΜΜΕ απαξιώνοντας έτσι το έργο του Εθνικού Συστήματος Υγείας και τις προσπάθειες των εργαζομένων του. 

 

Επειδή η κριτική οφείλει να γίνεται με επίσημα στοιχεία και

Επειδή τέτοιου είδους ανυπόστατα δημοσιεύματα πλήττουν το κύρος των δημόσιων δομών υγείας και απαξιώνουν το έργο των εργαζομένων τους

 

Παρακαλείται, στο πλαίσιο αυτό, ο αρμόδιο Υπουργός να καταθέσει στο Σώμα στοιχεία αναφορικά με:

1.    Τους αρχικούς προϋπολογισμούς του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς για τα έτη 2012 έως και 2019, αναλυτικά για κάθε έτος, καθώςεπίσης και τους τελικούς όπως αυτοί διαμορφώθηκαν στο τέλος της κάθε χρονιάς για τα παραπάνω έτη.

2.    Τις προσλήψεις μόνιμου και επικουρικού προσωπικού, αλλά και προσωπικού με κάθε είδους άλλη σχέση εργασίας για τα έτη2012 έως και 2019, αναλυτικά για κάθε έτος και ανά ειδικότητα.

3.    Τα άτομα που εργάστηκαν στο νοσοκομείο μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, του ΚΕΕΛΠΝΟ (νυν ΕΟΔΥ) και οποιουδήποτε άλλου φορέα με οποιαδήποτε σχέση εργασίας τα έτη 2012 έως και 2019, αναλυτικά για κάθε έτοςκαι ανά ειδικότητα.

4.    Το ύψος της χρηματοδότησης του νοσοκομείου μέσω ΠΔΕ, ΕΣΠΑ, Interreg και

5.    Την εξοικονόμηση πόρων που επιτεύχθηκε από την σύνδεση του νοσοκομείου με το δίκτυο του φυσικού αερίου (διαφορά στο ετήσιο κόστος κατανάλωσης ενέργειας).

6.    Το σύνολο των ατόμων που εργάζονται στα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ 2 - τομέας Κιλκίς στο Νομό Κιλκίς, ο αριθμός εργαζομένων ανά βάρδια και την εξοικονόμηση προσωπικού και άλλων πόρων που υπήρξε – εάν υπήρξε – λόγω της μεταφοράς του τηλεφωνικού κέντρου στη Θεσσαλονίκη.

7.    Μελέτες και στοιχεία καταλληλότητας για τις κτιριακές υποδομές του κτιρίου του ΕΚΑΒ στο Κιλκίς καθώς επίσης και τις εκθέσεις των τεχνικών ασφαλείας (υπηρεσιακών ή τρίτων) για το παραπάνω κτίριο.

 

Η αιτούσα βουλευτής

Ειρήνη Αγαθοπούλου