Αναζήτηση άρθρων, δελτίων Τύπου, κλπ
Κοινωνική δράση
Κομματική δραστηριότητα
Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΔΕΥΑ Παιονίας για το νομοσχέδιο που ιδιωτικοποιεί την διαχείριση του νερού
23
3
·
2023
20
·
3
·
2023

τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΔΕΥΑ Παιονίας κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού συμμετείχε η βουλεύτρια Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, εκφράζοντας τη συμπαράσταση της στον αγώνα όσων προσπαθούν να παραμείνει το νερό και η διαχείριση των υδάτων υπό δημόσιο έλεγχο.

“Η Κυβέρνηση της ΝΔ δε δίστασε, μετά τα όσα έχουν προηγηθεί, λόγω της εγκατάλειψης από το κράτος των δημοσίων δομών, να φέρει και ένα νομοσχέδιο το οποίο θα οδηγήσει στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης” είπε χαρακτηριστικά η βουλεύτρια Κιλκίς, τονίζοντας επίσης ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες της “να παραμείνει το νερό κοινωνικό αγαθό και όχι να μετατραπεί σε εμπόρευμα που θα υπακούει μόνο στους κανόνες της αγοράς”.

Τέλος, η Ειρήνη Αγαθοπούλου ανέφερε ότι “σήμερα υπάρχουν κινητοποιήσεις σε πανελλαδικό επίπεδο. ΔΕΥΑ, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορείς έχουν πάρει σχεδόν καθολικά θέση κατά του νομοσχεδίου που συζητείται σήμερα στη Βουλή. Εντυπωσιακά απούσα από τη δημόσια συζήτηση είναι τόσο η δημοτική αρχή του Κιλκίς όσο και η διοίκηση της ΔΕΥΑ Κιλκίς, οι οποίοι ακολουθούν τον στρουθοκαμηλισμό των βουλευτών της ΝΔ στη συζήτηση του νομοσχεδίου”.